Šport

Aleksa Džikić kot Air Jordan

Ljubljana, 07. 01. 2008 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo košarkarjev Uniona Olimpije je predstavilo novega trenerja Aleksandra Džikića, ki se je že takoj na začetku izkazal s pravo srbsko (športno) retoriko.

„V Unionu Olimpiji ne bo igral Michael Jordan, to vam lahko zagotovim,“ so bile ene izmed prvih besed novega trenerja košarkarjev Union Olimpije Aleksandra Džikića – Džileta (in ne Djikića, kot smo nepravilno pisali slovenski mediji), ki jih je v Tivoliju izrekel na prvem druženju s predstavniki slovenskih medijev.

Novi strokovni šef košarkarjev Uniona Olimpije je prišel v nemirni Tivoli, kjer pa ima veliko priložnost za dokazovanje svoje vrednosti.
Novi strokovni šef košarkarjev Uniona Olimpije je prišel v nemirni Tivoli, kjer pa ima veliko priložnost za dokazovanje svoje vrednosti. FOTO: Damjan Žibert

Po odhodu Memija Bečiroviča pa vodstvo tivolskega evroligaša v ponedeljek pravzaprav sploh ni predstavilo novega strokovnega šefa prvega moštva, ampak sta predsednik Jure Jež in direktor Janez Rajgelj večinoma govorila le o veliki podpori vodstva kluba, ki naj bi jo namenilo novemu trenerju. Džikić pa se je, potem ko ga je pozabil predstaviti tudi klubski tiskovni predstavnik Matevž Zupančič, izkazal predvsem z značilno, zelo samozavestno srbsko športno (ali košarkarsko) retoriko. Še danes pravzaprav le redki izbranci iz slovenskega košarkarskega prostora vedo, kdo je pravzaprav Aleksandar Džikić, še najmanj pa to vesta predsednik in direktor Uniona Olimpije.

Aleksandar Džikić - Džile (levo) in direktor Janez Rajgelj sta novi tivolski par, čeprav je prvi klubski operativec za prvega trenerja "porival" svojega kvartopirskega prijatelja iz Kranja Andreja Urlepa
Aleksandar Džikić - Džile (levo) in direktor Janez Rajgelj sta novi tivolski par, čeprav je prvi klubski operativec za prvega trenerja "porival" svojega kvartopirskega prijatelja iz Kranja Andreja Urlepa FOTO: Damjan Žibert

Če drži trditev, da je v Tivoliju po spletu nesrečnih okoliščin pristal eden izmed najbolj nadarjenih in strokovno podkovanih srbskih košarkarskih trenerjev, potem sta lahko tudi predsednik Jež in direktor Rajgelj zelo srečna. Union Olimpija pa se tudi po imenovanju novega prvega trenerja, ki je zaenkrat zadržal Bečirovičeva pomočnika, še vedno usodno „lomi“ na najnovejši tekmovalni in rezultatski prelomnici.

Mimogrede, predsednik Jež, ki se sicer v Tivoliju pojavi zelo redko, je imel pred številnimi predstavniki lokalnih medijev in „nadzornikom“ Petrom Vilfanom tokrat zares lepo priložnost, da nevedni košarkarski in poslovni javnosti končno predstavi prve rezultate „rešilne“ klubske sanacije. Vendar se to tudi tokrat ni zgodilo, je pa zato Rajgelj nehote priznal, da za svoj direktorski položaj nima primerne izobrazbe. To naj bi v prihodnjih dneh tudi uradno ugotovil inšpektorat slovenskega Ministrstva za šolstvo in šport, ki se je že pred dnevi globoko „zakopal“ v skivnostno klubsko dokumentacijo.

Džile ima veliko priložnost

Ali je z izborom novega trenerja zadovoljen tudi član upravnega odbora Uniona Olimpije Peter Vilfan, ki naj bi veljal za velikega zagovornika "odstopljenega" Memija Bečiroviča?
Ali je z izborom novega trenerja zadovoljen tudi član upravnega odbora Uniona Olimpije Peter Vilfan, ki naj bi veljal za velikega zagovornika "odstopljenega" Memija Bečiroviča? FOTO: Dare Čekeliš

Imenovanje Džikića za novega trenerja Uniona Olimpije pa je predvsem velik poraz in nezaupnica direktorju Janezu Rajglju, ki je hotel v Tivoli na vsak način pripeljati svojega kranjskega košarkarskega in kvartopirskega „kamerada“ Andreja Urlepa. Kakorkoli že, novega strokovnega šefa, ki se je kot eden izmed prvih evropskih strokovnjakov dokazal tudi v ligi NBA, čaka zelo veliko dela in predvsem neskončna odgovornost v drugem delu letošnje tekmovalne sezone.

Samozavestni Džikić je v ligi NBA kot trener največ sodeloval in se izobraževal na Poletni ligi in sicer z moštvi Seattle SupeSonics in San Antonio Spurs, nazadnje pa zelo uspešno še v strokovnem štabu moštva Minnesota Timerwolves. Za Volkove pa je zadnja leta zelo uspešno opravljal tudi evropski "skavting" mladih in nadarjenih igralcev. Njegov strokovni mentor je bil nekaj let tudi trener beograjskega Partizana Dušan Vujošević, kasneje pa tudi sloviti Želimir Obradović (Panathinaikos).


KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beast123@mail386.com
08. 01. 2008 13.40
Ti Zorčič si pa res kreten........ ta prispevek je res višek inteligence. A boš kmalu spet na zavod sp***du.
the mask
07. 01. 2008 21.17
bomo vidl kako bo
brkinc007
07. 01. 2008 18.32
DeathRevan..ma ja sej vem;) spidigonzales..pravjo da nikoli ni tako slabo.da nemore bit slabše
Miholjovka
07. 01. 2008 17.34
ja džile ma veliko priložnost veliko potenciala pa veliko zgodovine... loh sam upamo na najbolš....še slabš pa mislm da ne more bit !!!!
MILAN1983
07. 01. 2008 17.26
Upam, da bodo fanti začeli raznmišljati z glavo ne da samo kdo bo prvi strelec te neuigrane ekipe. Upam, da bo novi trener prenesel nekaj več na obrambi. Želim pa si da bi dal več priložnosti centru Bookeru saj je zame zelo dober center. Uprava kluba pa naj razmišlja še o kaki ukrepitvi recimo krilni center in motorju ekipe seveda pleju. DAJMO UNINO OLIMPIJA SEM VAŠ ZVESTI NAVIJAČ!!!!
DarthRevan
07. 01. 2008 16.21
bkrinc007, v bistvu je tako da če iz nič narediš nekaj, je to čudež.
brkinc007
07. 01. 2008 16.18
bomo vidli kaj bo iz nič nemoreš delati čudežev sam če rajgelj nebo kaj zamenjal tudi s tem trenerjem ne bo veliko