Šport

Alba odpustila trenerja

Szekesfehervar, 23. 11. 2007 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti Albe Volan so ostali brez prvega trenerja. Vodstvo kluba je zaradi slabih izidov odpustilo Jana Jaska.

Eden ključnih igralcev Albe je madžarski reprezentant Gabor Ocskay (desno).
Eden ključnih igralcev Albe je madžarski reprezentant Gabor Ocskay (desno). FOTO: Reuters

Letošnja hokejska sezona v avstrijski ligi EBEL je zahtevala že drugo trenersko žrtev. Najprej je pred dnevi kadrovski rez opravilo vodstvo ljubljanske ZM Olimpije, ki je zaradi serije porazov odpustilo trenerja Ildarja Rahmatulina in pripeljala Američana Mika Posmo.

Sedaj je počilo tudi v najboljšem madžarskem klubu, Albi Volan. Hokejiste iz Szekesfehervarja je vodil Slovak Jan Jasko, toda zaradi slabih rezultatov ga je vodstvo kluba odslovilo. Alba je že od začetka ligaškega tekmovanja na zadnjem mestu lestvice, na 23 tekmah pa so hokejisti dosegli le dve zmagi in imajo pičlih sedem točk.

Še pred dnevi je Jasko napovedoval, da bo od klubskega vodstva zahteval, da pripeljejo še dve ali tri kvalitetne tuje okrepitve, da bi bili bolj konkurenčni. Kot kaže so se odgovorni raje kot za nove igralce odločili, da odpustijo trenerja. Do nadaljnega bo na vroči madžarski klopi sedel dosedanji pomočnik Lajos Enekes, odgovorni pa se ozirajo za trenerji na Finskem in Švedskem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.