Slovenija

Z Jankovićem se strinjajo, a ga ne podpirajo

Ljubljana, 10. 09. 2008 14.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kandidati DeSUS so se srečali z ljubljanskim županom. Čeprav se njihov program v zvezi z Ljubljano ujema z Jankovićevim, to ne pomeni, da ga podpirajo, pravi Erjavec.

Kandidati DeSUS so ljubljanskemu županu predali pismo. Erjavec pravi, da mu z njim niso izkazali javne podpore.
Kandidati DeSUS so ljubljanskemu županu predali pismo. Erjavec pravi, da mu z njim niso izkazali javne podpore. FOTO: Dare Čekeliš

Poslanski kandidati DeSUS na območju Mestne občine Ljubljana so ob obisku ljubljanskega župana Zorana Jankovića poudarili, da se bodo v državnem zboru zavzemali za zakonsko ureditev položaja Ljubljane. V pismu, ki so mu ga predali pred Mestno hišo, so zapisali, da bodo vztrajali pri sistemu financiranja mesta, ki je že bil uveljavljen.

Financiranje mestne občine Ljubljana je eno od jabolk spora župana Jankovića in predsednika vlade Janše.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je dejal, da s tem ne izražajo javne podpore Jankoviću. "Predstavili mu bomo samo naš program v zvezi z Ljubljano, ki se ujema z njegovim," je pojasnil Erjavec. Želijo si gradnje domov za starejše s pomočjo javnih sredstev, saj po njegovem mnenju nanje čaka kar 14.000 občanov. Mestni svetniki DeSUS so v pismu podprli županova prizadevanja za širitev mreže domov za starejše in odpiranje negovalnih oddelkov v bolnišnicah. Na sejah mestnega sveta pa bodo podprli Jankovića v želji, da Ljubljana postane prijazno mesto po meri invalidov in starejših, da zagotovi prostore za mlade, pa tudi varnost ljudi in premoženja.

Janković je dejal, da se "takoj podpiše pod program in zaveze DeSUS". "Soglašam s programom in nimam kaj dodati," je zatrdil. V pismu so zavezo podpisali poslanski kandidati DeSUS z območja Mestne občine Ljubljana Branka Lovrečič, Andrej Pengov Bitenc, Angelca Žiberna, Mitja Meršol, Zvonimir Rudolf, Karl Hribšek, Martin Jakše, Bojana Cvahte, Silva Savšek, Anton Kastelic, Doro Hvalica, Franček Rudolf in Meta Vesel Valentinčič.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radovednaV
17. 09. 2008 01.33
mislim, da vsaka država s tem ko nam zagotavlja varnost in mir mora vseeno imeti za zaščito.
Srecko Centrih
16. 09. 2008 14.39
kaj nam rabijo oklepniki .mi rabimo zdravstvo g.Erjavec dobro življenje,pozneje pokojnine, pa ne kanone.Od tega živi(dobro)samo peščica ljudi.Kje pa so drugi?