Golf

Woodsa in druščino strašil krokodil

Kiwahi, 09. 08. 2012 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Golfska elita zbrana na zadnjem majorju letošnje sezone se na zadnjem treningu pred začetkom turnirja ni ubadala zgolj z zahtevno travnato površino, ampak tudi s krokodilom, ki je priplaval v neposredno bližino igrišča.

Golfska elita začenja s četrtim majorjem letošnje sezone imenovanim PGA Championship, med treningom pred začetnim udarcem pa so številni golfski zvezdniki pogledovali proti krokodilu, ki se je bližal zelenici. Ravno zaradi tega so svoje udarce usmerjali daleč stran od vode, da se le ne bi znašli 'iz oči v oči' s krokodilom. Druga težava za vse igralce, ki bodo zaigrali na terenu The Ocean Course pa je travnata površina, ki ni podobna vsem tistim na katerih se merijo najboljši golfisti na zemeljski obli. "Mislim, da sem le enkrat v življenju igral na takšni travi. Razlika v primerjavi z običajno travo je ogromna. Kljub vsemu je pomembno, da odlično vpija vodo,“ je na temo travnate površine po treningu spregovoril Tiger Woods, ki čaka na svoj 15. major.

Davis Love III je na treningu takole opazoval krokodila.
Davis Love III je na treningu takole opazoval krokodila. FOTO: Reuters

Trava paspalum je tradicionalna na tropskih področjih, prireditelji turnirja pa igrišče z njo prekrili leta 2003. OB tem dodajmo, da je igrišče Kiawah po prepričanju novinarja ene najbolj znanih in najbolj prestižnih golfskih revij na svetu najtežje igrišče v ZDA. S parom 72 in 7019 metri je igrišče, ki ga je zasnoval Pete Dye, najdaljše prizorišče, ki je kdaj gostilo major turnir. Za lovoriko Wanamaker se bo borilo 156 igralcev, tudi najboljših 108 z aktualne svetovne golfske lestvice.

SORODNI ČLANKI