Slovenija

FOTO: Janković: Kandidiral bom v Ljubljani!

Ljubljana, 08. 11. 2011 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubljanski župan je javnosti predstavil svoje kandidate za volitve. To bo vodstvo, ki bo državljanom vrnilo nasmeh na obraz, pravi Janković, ki bo kandidiral v Ljubljani.

Izvršilni odbor stranke Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića je soglasno sprejel seznam kandidatov za decembrske državnozborske volitve, je danes povedal predsednik stranke Zoran Janković. O listi kandidatov je povedal, da jo sestavlja 41 žensk in 44 moških, med njimi pa je 13 magistrov in 10 doktorjev znanosti. Po njegovih besedah gre za "zmagovito kombinacijo – kombinacijo najboljšega programa in najboljše ekipe", dokaz za to pa je njihova zgodovina.

Janković: Državljanom bomo vrnili nasmeh na obraz

Kot je pojasnil Janković, listo sestavljajo štiri skupine kandidatk in kandidatov. Ena je gospodarstvo, na katero je Janković "zelo ponosen", druga skupina je civilna družba, tretja skupina lokalna samouprava, četrto pa sestavljajo nekdanji in aktualni poslanke in poslanci DZ.

Poudaril je tudi, da "novih obrazov pri nas v Sloveniji ni". "Vsak od nas je prepoznaven na svojem področju," je pojasnil. Gre za ljudi, ki bodo delovali v smeri gospodarsko uspešne ter solidarne socialne države z vodstvom, "ki bo državi, državljanom vrnilo nasmeh na obraze".

Ekipa Zorana Jankovića
Ekipa Zorana Jankovića FOTO: Aljoša Kravanja

Med znanimi kandidati Jankovićeve stranke so nekdanji oz. aktualni poslanke in poslanci Alojzij Potočnik, Janja Klasinc, Melita Župevc, Alojz Posedel in Barbara Žgajner Tavš. Na listi stranke so tudi nekdanji državni sekretar na ministrstvu za kulturo Stojan Pelko, predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose Jožef Kunič in publicist Mitja Meršol. Nekaj znanih kandidatk oz. kandidatov prihaja tudi iz sveta športa, in sicer Špelca Pretnar, Alenka Bikar, Britta Bilač in Peter Vilfan. Med kandidati je tudi nekdanja sodelavka POP TV Tamara Vonta.

Predstavil tudi programske vodje

Vodje programskih področij Liste Zorana Jankovića za parlamentarne volitve so Jadranka Dakić, Vasja Butina, Alenka Bratušek, Maša Kociper, Rajko Kenda, Miran Gajšek in Stojan Pelko. Pojasnil je še, da bo vsaki ekipi v pomoč tudi "kritični modrec".

Janković je v današnji izjavi za javnost povedal, da njihov program vsebuje sedem sklopov. Področje konkurenčnega gospodarstva bo vodila Jadranka Dakić, modrec pa bo Jože Mencinger. Področje racionalne javne uprave bo vodil Vasja Butina, modrec pa bo Jaro Berce. Za področje stabilizacije javnih financ bo zadolžena Alenka Bratušek, za področje pravne države in politične participacije pa Maša Kociper z modrecem Lojzetom Udetom.

Področje socialnega dialoga, socialnega sistema in zdravstva bo pokrival Rajko Kenda, sogovornica pa bo Mateja Kožuh Novak. Področje življenjskega okolja bo vodil Miran Gajšek, modrec bo Janez Koželj, področje ustvarjalnega preboja pa bo naloga Stojana Pelka. Janković je omenil še vodjo kampanje Aleša Čerina ter pomočnike Romana Jakiča, Janija Möderndorferja in Sama Lozeja.

Janković predstavil sodelavce - 2
Janković predstavil sodelavce - 2 FOTO: Aljoša Kravanja

O ekipi je povedal, da gre za "izjemno kompetentne ljudi" na posameznih področjih. Kot je pojasnil, gre za strokovni svet, ki bo deloval do 4. decembra, dogovorili pa so se, da se o obdobju po volitvah za zdaj še ne bodo pogovarjali.

Janković bi ukinil AUKN, državni svet bi pustil

Glede programa je Jankovič danes med drugim izpostavil ukinitev Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, glede državnega sveta pa je dejal, da nima težav s tem, da ostane, saj je le "neka varovalka kot taka".

O sestavljanju povolilnih koalicij se Zoran Janković z drugimi kandidati, kot je dejal, ni pogovarjal. "O tem ni pogovorov do 5. decembra," je zatrdil.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (314)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
10. 11. 2011 14.52
kva_je_dej 10.11.2011, 01:20 ...4.decembra volite Jankovičevo Pozitivno Slovenijo in nazaj v paketu z njem dobite zmagoviti trojček SD, LDS, ZARES ... Še vedno bolje kot preprodajalce, pravnomočno obsojene utajevalce davkov, dajalce miljonov evrov kleru...
iChi
10. 11. 2011 10.06
JoooJ. Pa Britta Bilač. A ti je tega treba? Pojdi raje skakat nazaj, magari čez plot ..
iChi
10. 11. 2011 10.03
Tudi izgubil boš tam. Sam prosim ne hodi pol nazaj na občino ..
Miha Mihel?i? 1
10. 11. 2011 01.20
Še pomnite zadje volitve? Kdo je podprl zmagoviti trojček?? Iz dobro obveščenih virov......4.decembra volite Jankovičevo Pozitivno Slovenijo in nazaj v paketu z njem dobite zmagoviti trojček SD, LDS, ZARES in kot gratis še Pozitivna Slovenija.....po novem "četvorček"......vse to pa bo podprl g. Kučan.
falcon12
09. 11. 2011 18.44
Saj drzgje, kot v Kjubljani, nima izgledov .
weinheim
09. 11. 2011 18.07
Jankovićeva Pozitivna Slovenija bi se morala preimenovati v - IZ VSEH VETROV.
usi-glih
09. 11. 2011 18.02
...in Janezka bo premagal z NASMEHOM. To je tako ko prideš v oštarijo in rečeš " eno kavo prosim , z nasmehom "
weinheim
09. 11. 2011 17.55
Janković pravi,da bo vrnil s svojo ekipo nasmeh ljudem......,ekipo pribežnikov,uslužbencev MOL-a,bivših šprtnikov in nekaj estradnikov,Res bodo dobili nasmeh,saj vse skupaj spominja na cirkusante.
moster
09. 11. 2011 17.22
MINUTO MOLKA, SLOVENIA
Alojz Železnik 1
09. 11. 2011 16.47
Zakaj bom volil » malega » Kučana, pardon JankoviČa? Volil ga bom zato, ker je tako kot jaz, mali ćlovek! In z malimi ljudmi po pravilu ni nobenih težav.Brez problemov se prilagodijo vsem razmeram, podnebju in okolju. Ni jim potrebno natikati nagobčnikov in jih priklepati na verigo, ker niso nikomur nevarni. Leno in zadovoljno dremljejo v dobrotni senci gospodarjeve naklonjenosti, ki so si jo prislužili z neomajno zvestobo in poslušnostjo. Mali ljudje so skromni, njihova najljubša jed so drobtinice z gospodarjeve mize, njihova najljubša dišava pa gospodarjev prdec po obilnem kosilu. Mali ljudje so plašni in nezaupljivi. Dobro vedo, da je njihova varnost odvisna od gospodarjeve varnosti, zato v vsakem beraču, ki potrka na vrata vidijo konjederca, v vsakem inozemcu vohuna, v vsakem inkasantu rubežnika, v vsakem akviziterju oznanjevalca krive vere. Mali ljudje se bojijo velikih mož in se jim že na daleč izogibajo. Kakor se jih bojijo, jih tudi sovražiji in najpogumnejši se tudi derejo nanje – najraje izza plota. Zelo radi pa se družijo s še manjšimi od sebe, da so ob njih videti večji… Mali ljudje imajo izostrn voh, s katerim nemudoma zaznajo vsako spremembo v ozračju in takoj uganejo, kam piha veter! Malim ljudem daleč nese, ker nikoli ne ščijejo proti vetru. Mali ljudje tudi radi veliko govorijo in malo grizejo. Če bi bili psi bi za male ljudi dejali, da lajajo v množini. Oni ne rečejo:« jaz Kučan, pardon, JankoviČ« pač pa » Mi vodilni! » Če ste tudi vi iz naše jate ptica, oddajte glas za fičfiriča JankoviČa !!!
dobrotnica
09. 11. 2011 15.53
Zaradi Jankovićeve strahovlade v Mercatorju in znižanja plač "neljubljančanom" še zdaj jokamo za njim. Čim dlje stran od njega in njegovih !!!!
afrika68
09. 11. 2011 14.23
korintos Če je kaj pravice na tem svetu,bosta oba z Sanaderjem na daljših brezplačnih(za njih) počitnicah.Z veseljem bom dal kakšen evro za kakšno enolončnico za velikega vodjo.:-)
korintos1
09. 11. 2011 14.17
afrika68 Tudi Sanader se je vase zaprl, ker ima toliko dela z obtožnicami.
afrika68
09. 11. 2011 13.41
Janšisti se sploh ne zavedate kakšno dobro reklamo delate Jankoviču s tem pljuvanjem po njemu.Še vaš ljubljeni vodja se nekam potegnil nazaj pri blatenju nasprotnikov.Prepozno.Je že spregledan.
Tonček Balonček
09. 11. 2011 13.23
+1
On naj kandidira v Sremski Mitrovici če hoče!
alko82
09. 11. 2011 12.45
-1
Kralju, legendu, spontano za samopromociju, nego šta!
alko82
09. 11. 2011 12.27
-1
Jankovic vrata so ti otvorena... :) Živela SHS
alko82
09. 11. 2011 12.24
-1
Vsi smo zate zoki, kraljevina SHS te podpira!
Tonček Balonček
09. 11. 2011 12.17
Jankoviž je ljudem vsaj natočil čistega vina in povedal, da bo treba povečlati davke, sicer bo pri enakih transferjih luknja v proračuni čedalej večja. Nihče drug si ne upa ljudem tega povedati v obraz, vsi bi samo nekaj varčevcali, nihče pa ne pove, kje bodo vzeli in komu, kr neki!
usi-glih
09. 11. 2011 11.22
A še tole kako lahko nekdo kot je JJ sploh kandidira če ima pa stranka blokirane račune ?? A to pomeni da bo tudi vladal z blokiranimi računi. Menda ga je zblkuirala pošta , to je dolg izpred 3 let za distribucijo brezplačnikov. A to pomeni mogoče, da bodo po novem plačilni roki 3 leta pa tja do neskončnosti oz dokler upnik ne crkne ?