Golf

Veliki Shark doživel bolečo klofuto

Palm Beach, 27. 12. 2012 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odgovorni na priljubljenem golfskem igrišču Medalist Golf Club na Floridi so sklenili, da nekoliko spremenijo igrišče, a brez pomoči Grega Normana, ki je poskrbel za izjemno prepoznavnost omenjenega terena od leta 1995 naprej.

Ameriški Palm Beach je prepoln uglednih golfistov. Nekateri so si svoj dom na omenjenem območju Floride uredili že pred leti, drugi pa tja šele prihajajo. Eden tistih, ki je pustil najvidnejši golfski pečat v že omenjeni zvezni državi pa je nedvomno Jack Nicklaus s svojim Bear's Clubom, po vplivu pa mu sledi legendarni Greg Norman, ki je eden glavnih 'krivcev' za izjemno popularnost Medalist Golf Cluba. A očitno ne več dolgo.

Greg Norman
Greg Norman FOTO: Reuters

57-letni Avstralec, ki je skupaj z arhitektom Petom Dyjem leta 1995 oblikoval enega najbolj priljubljenih ameriških terenov, v katerega so s svojimi izkušnjami in znanjem posegli tudi Tiger Woods, Dustin Johnson in Rickie Fowler, očitno ni pravi, da bi naredil še posodobitve igrišča. Lastniki so namreč, po poslovno zelo uspešnem zadnjem desetletju sklenili, da igrišče nekoliko preuredijo, a ne z Normanom in sodelavci.

Za omenjeno nalogo so namreč najeli arhitekta Bobbyja Weeda. "Zaključim lahko le tako, da sem dobil izjemno poslovno klofuto. To ni niti približno poslovno. Prosim, da moje in Petovo ime izbrišejo iz registra igrišča. Zelo me boli. To je sramotno dejanje," je prek elektronske pošte golfskemu poročevalcu Timu Rosaforteju sporočil Norman. Ob tem dodajmo, da je Weed bolj znan kot eden tistih, ki so pisali osnove zahtevnosti igrišč na PGA Touru. Norman med drugim zahteva, da se na in ob omenjenem igrišču izbriše prav vse kar spominja nanj, vključno z velikim morskim psom, ki visi v moški garderobi.