Golf

Več časa bo posvetil družini

Kona, 27. 12. 2012 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Golfska elita odšteva dneve do začetka novega tekmovalnega leta, najboljši pa vsaj zaenkrat veliko govorijo o krčanju urnikov tekmovanj. Zadnji v vrsti vrhunskih igralcev je Steve Stricker, ki si v prihodnje želi več časa posvetiti družini.

Ameriški golfist Steve Stricker je še ni razkril vseh načrtov za prihajajoče leto 2013, a dejstvo je, da bo v prihodnje več časa kot starodvni igri, posvečal družini. 45-letnik, ki je na uspešni športni poti osvojil 12 turnirjev serije PGA, bo v prihodnje močno skrčil svoj urnik, vseeno pa bo zaigral na vseh štirih majorjih, 10-ih PGA turnirjih in dogodkih v sklopu World Golf Championshipa. Zadnja njegova turnirska zmaga je stara približno leto dni – nazadnje je zmagal na Hyundai Championshipu na Havajih.

Steve Stricker
Steve Stricker FOTO: Reuters

Prihodnji teden se bo pojavil na Mauiju, kjer ga čaka turnir na igrišču Kapalua, nato pa naj bi se vrnil na igrišča šele konec meseca februarja, ko se začenja World Golf Championship. "Ne zaključujem športne poti. Več časa bi rad preživel doma. Še naprej zelo uživam v igri, ampak ne več toliko v potovanjih," je bil kratek in jasen Američan, ki bo v prihodnje še več časa posvetil dobrodelni fundaciji, ki finančno pomaga obetavnim študentom pri zagotavljanju sredstev za nemoteno izobraževanje.