Tujina

Požar na območju Žrnovnice pri Splitu ponoči omejili

Žrnovnica, 02. 09. 2024 09.23 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Požar, ki je v nedeljo izbruhnil na območju Žrnovnice na Hrvaškem, je pod nadzorom, so sporočili splitski gasilci. V nedeljo, ko se je požar razplamtel, se je ogenj bližal tudi raketni bazi.

Požar so tekom noči omejili, zato ognja danes ne gasijo več s pomočjo kanaderjev, poročajo hrvaški mediji. 

Trenutno gori na težko dostopnem terenu, kjer je prisotnih 90 gasilcev s 26 vozili. Stanovanjske hiše zaenkrat niso ogrožene, so sporočili splitski gasilci. 

"Požar smo lokalizirali, trenutno je v teku izmena gasilcev, zato bo več informacij znanih naknadno. Pomembno je, da je ogenj pod nadzorom," je hrvaškim medijem povedal Tomislav Šale, poveljnik gasilskega društva iz Žrnovnice. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zagorelo je v nedeljo pozno popoldne. "Kmalu po 16. uri je Županijski gasilsko-operativni center Split prejel obvestilo o požaru na odprtem prostoru v kraju Korušce, zaselku Taraši, ki je zajel travo, nizko rastlinje in borov gozd. Gasilci in letala so bila napotena proti izviru Žrnovnice, severovzhodno od raketne baze," so v nedeljo povedali gasilci.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.