Tujina

Zdravniki: Sakašvili v kritičnem stanju

Tbilisi, 17. 11. 2021 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaprti nekdanji gruzijski predsednik Mihail Sakašvili, ki že več tednov gladovno stavka in so ga prejšnji teden premestili v zaporniško bolnišnico, je v kritičnem stanju, so sporočili njegovi zdravniki.

Mihail Sakašvili
Mihail Sakašvili FOTO: AP

"Trenutni status pacienta je ocenjen kot kritičen," je sporočil konzilij zdravnikov, ki ga je ustanovil varuh človekovih pravic Gruzije, in dodal, da mu v zaporniški bolnišnici, kjer se zdravi, niso zagotovili ustrezne zdravstvene oskrbe.

Sakašvilija, ki je bil predsednik države med letoma 2004 in 2013, so aretirali 1. oktobra, ko se je vrnil iz izgnanstva v Ukrajini. Obtožili so ga nezakonitega vstopa v državo. Njegovo pridržanje je še poslabšalo politično krizo, ki je izbruhnila lani, potem ko je opozicija trdila, da so volitve, na katerih je zmagala stranka Gruzijske sanje, zaznamovale nepravilnosti.

V zaporu se je Sakašvili odločil za gladovno stavko, po 39 dneh zavračanja hrane pa so ga oblasti premestile v zaporniško bolnišnico, čeprav je sam zahteval, da ga zdravijo v civilni bolnišnici.

Kot je nato prejšnji teden zatrdil v pismu, ki ga je objavil po svojem odvetniku, se boji za svoje življenje in verjame, da je premestitev pravzaprav namenjena temu, da ga ubijejo.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jozejoze1
18. 11. 2021 16.40
-1
Sponzor gladovnega štrajka so kraljeve mesnine
totalka
18. 11. 2021 14.39
-2
hmmmm....boji se za svoje življenje in gladovno stavka....to dvoje ne gre skupaj !