Tujina

Zbil 39-letnico in jo vozil na 'havbi', lani kriv za smrt njenega moža

Virovitica, 08. 10. 2024 19.01 | Posodobljeno pred 12 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški mediji poročajo o bizarnem incidentu, ki se je prejšnji teden zgodil v Podravini. 34-letni voznik je zbil 39-letnico, ki je pristala na pokrovu njegovega avtomobila, nato pa jo je še poldrugi kilometer tako vozil naprej. Vse skupaj je snemal s telefonom, nato pa še pretepel njenega sina, ko ji je pritekel na pomoč. Da bi bila stvar še bolj bizarna, je šlo za istega človeka, ki je lani pijan zakrivil prometno nesrečo, v kateri je umrl njen mož.

Policijsko poročilo iz naselja Pitomača navaja, da se je 39-letnica prejšnji teden pozno popoldne odpravila k sosedom po sedemletno hčerko, ko je proti njej nenadoma zapeljal 34-letni voznik.

Ko jo je zadel, se je uspela prijeti za stransko ogledalo in pokrov avtomobila, vendar se voznik ni ustavil, ampak jo je na sprednjem delu avtomobila tako vozil še približno kilometer in pol, dokler ni zapeljal na parkirišče, ki se sicer nahaja v bližini tamkajšnje policijske postaje. Vse skupaj je snemal z mobilnim telefonom.

Tja ji je na pomoč pritekel njen 20-letni sin, ki pa ga je voznik fizično napadel in nekajkrat udaril. 

Hrvaška policija
Hrvaška policija FOTO: Shutterstock

"Z opravljeno preiskavo smo ugotovili, da je 34-letnik, ki je vozil osebno vozilo, zavil proti pločniku, po katerem je hodila 39-letnica. Zgrabila je za rob pokrova motorja in levega vzvratnega ogledala, voznik pa je dogodek snemal z mobilno napravo. Nadaljeval je pot do bližnjega parkirišča, kamor je hitro prišel 20-letnik in se postavil v bran 39-letnici. Pri tem je od voznika prejel več udarcev po telesu," so sporočili s Policijske uprave Virovitiško-podravske.

Mama in sin sta pomoč poiskala v bolnišnici v Virovitici, policisti pa so s preizkusom alkoholiziranosti ugotovili, da je 34-letnik vse to počel popolnoma trezen. Bremeni se ga, da je storil kaznivo dejanje ogrožanja življenja, s kazensko ovadbo so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor. 

Kot piše Danas.hr, je celotna zgodba pravzaprav še hujša – isti voznik je lani pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl soprog prav te 39-letnice, ki jo je zdaj zbil in prevažal na "havbi". Prav tako je stari znanec policije z debelim dosjejem.