Tujina

Začela hraniti družino rakunov, naposled je morala zbežati iz obkoljene hiše

Poulsbo, 10. 10. 2024 11.47 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred desetletji je začela hraniti družino rakunov, kar se ji je takrat zdelo popolnoma neškodljivo. Vse dokler število živali, ki so se začele zbirati okoli njene hiše, ni s peščice naraslo na več deset. Po tem, ko je njeno hišo obkolilo med 50 in 100 rakunov in od nje zahtevalo hrano, je bila ženska iz zvezne države Washington prisiljena zapustiti svoj dom.

Uradniki v Poulsboju v ameriški zvezni državi Washington so bili nedavno priča precej nenavadni pripovedi domačinke, ki jo je z doma pregnala množica rakunov. Kot jim je povedala, je pred desetletji začela hraniti družino rakunov. To se ji je zdelo povsem neškodljivo, dokler število na njenem posestvu ni naraslo na več deset živali, poroča Sky News.

Naposled je njeno hišo obkolilo med 50 in 100 rakunov, ki so od nje terjali hrano. Njena vhodna vrata in avtomobil so krasile posamezne praske, nekatere živali pa so bile celo agresivne, je povedal tiskovni predstavnik šerifovega urada okrožja Kitsap Kevin McCarty. "Od nje so zahtevali hrano, jo dan in noč lovili okoli hiše, praskali po zunanji strani njenega doma, po vratih," je naštel.

Rakuni
Rakuni FOTO: Shutterstock

"Če bi ustavila avto, bi ga obkolili, ga popraskali. Če bi šla od vhodnih vrat do avta ali če bi samo stopila na prosto, bi obkolili njo," je še dejal McCarty ter pojasnil, da so jo očitno začeli dojemati kot vir hrane. Zaradi tega so se tudi neprestano vračali ter od nje zahtevali hrano. "To je nadležna težava, a ustvarila si jo je sama in z njo se mora spopasti," je dejal.

Sicer je hranjenje večjih mesojedcev, kot so medvedi ali pume, nezakonito. Nekatera območja imajo ob tem še lokalne zakone, ki prepovedujejo hranjenje tudi drugih divjih živali, vendar pa to ni v nasprotju z državno zakonodajo v Washingotnu, je povedala tiskovna predstavnica oddelka za ribe in divje živali v Washingtonu.

Na oddelku ljudem vseeno svetujejo, naj divjih živali ne hranijo. Rakuni lahko namreč prenašajo bolezni, hrana pa lahko pritegne tudi plenilce, kot so kojoti in medvedi.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rdeča petokraka
10. 10. 2024 14.03
Daje misel na nutrije !
nekodnas
10. 10. 2024 13.39
+0
Sem dobil eno asociacijo na eno malo, lepo državico, pridnih ljudi, na sončni strani Alp, ki je vsem in vsakomur prijazna ne glede od kje kdo pride in s kakšnimi nameni, Samo akterje v tem članku sem spremenil pa sem se kar zgrozil, pa menda ja ne bo...
Zdenko Krajnc
10. 10. 2024 13.32
+2
Poučno, vendar za primitivce, ki sebe razumejo kot ljubitelje živali pa ne pomaga. To je žal združba, ki rine v težave in povzroča težave sebi, skupnosti in živalim, ko pa jih kritiziraš, pa te obtožijo, da nimaš rad živali. Ko gre za divje živali, je pa to ogrožujoče za vse. Nekaj je skrb za domače živali, povsem drugo pa pretiravanje s tem in počlovečenje psov in mačk ali kopičenje na desetin psov ali mačk pod izgovorom, da so uboge in jim treba pomagati in da je njihov dom z že desetinami živali edino zatočišče za nove "pasje revčke". To je bolezen, in dejansko takšne osebe niso sposobne poskrbeti niti zase kaj šele za živali, ki si jih kopičijo.
bronco60
10. 10. 2024 13.09
+3
Ona njih do praga, oni njo čez prag.