Tujina

Za nesrečo avtobusa pri Benetkah kriva tehnična napaka in dotrajana ograja

Benetke, 21. 06. 2024 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hudo prometno nesrečo avtobusa v Mestrah pri Benetkah, v kateri je 3. oktobra lani umrlo 22 ljudi, je povzročila okvara krmilnega mehanizma in slabo stanje zaščitne ograje, ki jo je avtobus prebil in padel z nadvoza več kot 10 metrov globoko, je izsledke po zaključku preiskave povzelo beneško tožilstvo.

"Kakšna je vzročno-posledična povezava med okvaro krmilnega mehanizma in stanjem ograje, je treba še ugotoviti," je pojasnil beneški glavni tožilec Bruno Cherchi, ki je v poročilu zapisal, da zaščitna ograja na nadvozu zaradi starosti in neustreznega vzdrževanja ni zadržala avtobusa, potem ko je ta trčil vanjo.

V zvezi z nesrečo še vedno potekajo preiskave tudi pri direktorju podjetja La Linea, ki je imelo avtobus v lasti, in tremi zaposlenimi na beneški mestni upravi, je danes poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Preiskovalci so sicer že oktobra lani predstavili domnevo, da je bila nesreča avtobusa v kraju Mestre pri Benetkah, v kateri je bilo poleg 22 smrtnih žrtev tudi 15 poškodovanih, posledica tehnične napake. Ker niso zaznali sledov zaviranja, so domnevali, da je voznik trčil v ograjo, da bi ustavil vozilo, a je avtobus padel z nadvoza in zagorel.

Avtobus na električni pogon je 3. oktobra lani na poti iz središča Benetk v kamp v bližnjem okrožju Marghera prebil ograjo in zapeljal z nadvoza. Padel je več kot 10 metrov globoko v bližino spodaj ležečih železniških tirov in ob tem zagorel.

Slaba dva tedna po tem se je zgodila podobna nesreča električnega avtobusa istega podjetja, v kateri je bilo poškodovanih več kot 10 ljudi, ki pa so kmalu zapustili bolnišnico. Po navedbah italijanskih medijev naj bi v tem primeru voznik avtobusa izgubil nadzor nad vozilom zaradi zdravstvenih težav.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

txoxnxy
21. 06. 2024 19.05
+1
V slovenistanu bi policija napisala samo neprilagojena hitrost.
Sixten Malmerfelt
21. 06. 2024 16.56
+0
bossanoga
21. 06. 2024 16.51
-1
Ja,ja, tako kot kadar se nekdo vserje v hlače, so posranost krive hlače.
13klu?
21. 06. 2024 16.22
+1
Dotrajane orgaje so hudič