Tujina

Na poti v bolnišnico v avto trčil vlak: umrli ženska in dva otroka

Bolfan, 15. 09. 2022 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
K.K., N.L.
Komentarji
0

O hudi tragediji poročajo s Hrvaške. Okoli 9.30 je potniški vlak na relaciji Koprivnica-Varaždin na železniškem prehodu v Bolfanu trčil v osebni avtomobil, pri čemer so umrle tri osebe, 27-letna voznica in dva štiriletna otroka. Osebe v avtomobilu, ki so bile v sorodstvenem razmerju, so bile namenjene v porodnišnico, ker je sestra pokojne 27-letne voznice rodila drugega otroka.

Potniški vlak  je na relaciji Koprivnica-Varaždin na železniškem prehodu v Bolfanu trčil v osebni avtomobil.
Potniški vlak je na relaciji Koprivnica-Varaždin na železniškem prehodu v Bolfanu trčil v osebni avtomobil. FOTO: RTL Hrvaška

27-letna ženska avtomobila ni ustavila pri železniškem prehodu, ki ni označen s svetlobno in zvočno signalizacijo, postavljen je le znak stop. Voznica se ni prepričala, da po tirih prihaja vlak, ki je nato trčil v avtomobil. Tako ona kot tudi štiriletni deček sta umrla na kraju dogodka. Še dva potnika, mož voznice in 4-letna deklica, sta bila poškodovana in so ju prepeljali v koprivniško bolnišnico. Štiriletna deklica je kasneje umrla v bolnišnici, poročata 24.sata in RTL

Pokojna deklica je bila po poročanju RTL nečakinja pokojne 27-letne voznice. Z avtomobilom so bili na poti v porodnišnico, kjer je sestra pokojne voznice rodila drugega otroka. 

Direktor bolnišnice Mate Devčić je povedal, da so štiriletno deklico med prevozom v bolnišnico skušali rešiti z oživljanjem, piše HRT. Z oživljanjem so nadaljevali v bolnišnici, a je kljub trudu zdravnikov umrla, je povedal Devčić in dodal, da je bila deklica edina oseba, ki so jo v to bolnišnico pripeljali iz Bolfana.

Portal 24.sata medtem poroča, da je bil 28-letnik lažje poškodovan. "Kakšne so sopotnikove poškodbe, vam ne morem povedati, vendar naj ne bi bile v življenjski nevarnosti," je povedal tiskovni predstavnik policije.