Tujina

V trčenju z vojaškim vozilom umrla petčlanska družina

Kraljevo, 22. 09. 2024 07.31 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na cesti med mestoma Raška in Kraljevo na jugu Srbije se je zgodila tragična nesreča. Trčila sta osebni avtomobil in vozilo srbske vojske, pri čemer je umrlo pet ljudi, med njimi naj bi bili tudi trije otroci. Ena oseba je huje poškodovana. Preiskava poteka, policija pa je pridržala 54-letnega voznika vojaškega vozila.

Prometna nesreča se je zgodila v soboto okoli 13.20 na Ibarski magistrali, pri mestu Bojanići, poročajo srbski mediji. Promet je bil ustavljen, nastali so večkilometrski zastoji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Med izvajanjem rednih nalog je bojno vozilo SV 'PASARS' trčilo v civilno vozilo. Bojno vozilo srbske vojske se je peljalo v smeri Raške in je bilo v koloni pod spremstvom vojaške policije. V prometni nesreči naj bi bili po prvih podatkih poškodovani in mrtvi," je ministrstvo za obrambo sporočilo prve informacije. 

Pozneje se je izkazalo, da je v tragični nesreči umrlo pet ljudi. Nova.rs poroča, da gre za petčlansko družino – mamo, očeta in tri otroke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vzrok za nesrečo še ni znan, preiskava poteka. S fotografij s kraja dogodka je razvidno, da je osebni avtomobil zapeljal pod vojaškega, ki ga je popolnoma zmečkal.

Policisti pridržali 54-letnika

Zaradi suma storitve hudega kaznivega dejanja ogrožanja varnosti in povzročitve prometne nesreče je policija pridržala 54-letnega voznika vojaškega vozila. Po 48 urah ga bodo s kazensko ovadbo privedli na višje državno tožilstvo v Kraljevu, so po poročanju Danas.rs sporočili s srbskega notranjega ministrstva.

Potrdili so, da so umrli voznik in potniki v osebnem avtomobilu D.L., L.L., L.L., M.L. in D.K., M.L.  pa je utrpel hude telesne poškodbe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

PASARS je sicer vojaško vozilo, ki se uporablja za protizračno obrambo srbske vojske.