Tujina

V nesreči na reki Drini umrlo najmanj devet ljudi

Beograd, 22. 08. 2024 15.14 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.L.A.
Komentarji
37

Na reki Drina na meji med Bosno in Hercegovino ter Srbijo se je davi prevrnil čoln s približno 30 migranti. Polovica jih je dosegla breg reke, doslej pa so našli trupla devetih ljudi, poroča portal javne radiotelevizije BiH BHRT. Migranti so po navedbah srbskega ministrstva za notranje zadeve poskušali priti v BiH iz srbskega naselja Drlače.

"Po neuradnih informacijah je bilo v čolnu okoli 30 migrantov, od katerih jih je 15 prišlo na kopno," je za tiskovno agencijo entitete BiH Republike Srbske Srna dejal vodja civilne zaščite Republike Srbske Boris Trninić. Kot poroča Radiosarajevo.ba so iz reke do zdej potegnili že devet trupel

Na lokalni policijski upravi so za Srno pojasnili, da so pridržali 14 migrantov, ki prihajajo iz Maroka. S srbskega notranjega ministrstva pa so medtem sporočili, da je bilo po besedah migrantov, ki so dosegli kopno, na čolnu 25 ljudi. Policisti in gasilci so jih na obali našli 18, od tega tri otroke, so še dodali.

Reka Drina
Reka Drina FOTO: Shutterstock

Iz Drine so po poročanju BHRT do popoldanskih ur izvlekli trupla osmih migrantov. Ostale še iščejo, tudi mamo z dojenčkom. Srbska tiskovna agencija Tanjug medtem poroča, da so šest mrtvih migrantov našli na ozemlju Srbije, enega pa je reka odnesla do ozemlja BiH.