Tujina

V Italiji preiskujejo nezakonito brskanje po bančnih računih Melonijeve

Rim, 12. 10. 2024 10.20 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Italiji preiskujejo nekdanjega bančnega uslužbenca, ki naj bi približno dve leti nezakonito dostopal do več kot 3500 bančnih računov. Med njimi so tudi računi italijanske premierke Giorgie Meloni, nekaterih ministrov in drugih visokih uradnikov. Policija je dom osumljenca preiskala v četrtek in med drugim zasegla njegov telefon in računalnike.

Giorgia Meloni
Giorgia Meloni FOTO: AP

Nekdanji uslužbenec banke Intesa Sanpaolo v mestu Bisceglie naj bi po navedbah tožilcev med 21. februarjem 2022 in 24. aprilom letos večkrat nezakonito dostopal do računov 3572 strank banke.

Med njimi so bili tudi računi Giorgie Meloni, njene sestre Arianne, njenega nekdanjega partnerja in novinarja Andree Giambruna, predsednika senata Ignazia La Russe ter nekaterih ministrov in drugih visokih uradnikov.

Moški je tako osumljen nezakonitega dostopa do finančnih podatkov vodilnih institucionalnih osebnosti in drugih, da bi z vpogledom v podatke zase in/ali za druge pridobil informacije, ki bi morale ostati tajne, je ob sklicevanju na preiskovalne vire poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Banka je moškega odpustila že avgusta in ga prijavila pravosodnim organom. Policija pa je v četrtek v okviru preiskave pregledala njegov dom in med drugim zasegla pametni telefon, računalnike in trde diske.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

M_teoretik
12. 10. 2024 11.53
A tko kot pri nad Horvata!?
Darko32
12. 10. 2024 11.03
+1
Tukaj vidimo jasno sliko kako delajo. ŽAl to se opaža tudi pri nas, ka se pljune podatke in potem dobivamo v črni kroniki kako so ljudi okradli na takšen ali drugačen način. DAjmo biti enkrat jasni in povedati, da se isto dogaja pri nas. Samo tukaj je problem, da to počenjajo vsi po vrsti in še za nameček ponarejajo, kar vidimo na vsakem koraku. Zato se tem primerom ne smemo čuditi, ker so celo del sisitemske korupcije pri nas. ŽAl. Ali se potem lahko čudimo če beremo v črni kroniki podatke kako so okradli tega ali onega in ga klicali po telefonu. Podatke o telefonskih številkah ima tudi banka in druge institucije, kot so sodnija, POlicija in javna uprava. Če tako vdrejo pridejo do vsega.