Tujina

V Indiji zagorela bolnišnica, umrlo več novorojenčkov

New Delhi, 09. 01. 2021 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz Indije poročajo o tragični nesreči. V zvezdni državi Maharaštra je v soboto zgodaj zjutraj zagorela enota bolnišnice za bolne novorojenčke. Osebju je sicer uspelo rešiti sedem novorojenčkov, a je bil požar kljub temu za deset dojenčkov usoden.

Ženska v rokah drži dojenčka, ki je preživel požar v okrožni splošni bolnišnici v Bhandari.
Ženska v rokah drži dojenčka, ki je preživel požar v okrožni splošni bolnišnici v Bhandari. FOTO: AP

V javni bolnišnici v okraju Bhandara na zahodu Indije je bilo v enoti za bolne novorojenčke 17 otrok, starih od nekaj dni do treh mesecev. Sedem otrok so medicinske sestre in ostali uslužbenci uspeli rešiti, sedem jih je umrlo zaradi zastrupitve s plinom, trije pa so umrli zaradi opeklin, je dejal tamkajšnji minister za zdravje Rajesh Tope.

Požar naj bi povzročil kratek stik v enem od inkubatorjev. Dežurne medicinske sestre so opazile, da je zagorelo in sprožile alarm. Gasilcem je sicer uspelo preprečiti, da bi se požar razširil še v druge dele bolnišnice, poroča CNN.

"Preiskave potekajo," je dejal Tope in dodal, da bodo vsaki od prizadetih družin izplačali odškodnino v višini pol milijona rupij, kar je približno 5500 evrov. Država bo krila tudi stroške pogreba in strokovnega svetovanja."Kdor je odgovoren za ta dogodek, mu ne bo prizaneseno," je dejal Tope. "Zagotoviti je treba, da se takšne vrste incidentov ne bodo več dogajale," je dodal.

"Strašna tragedija v Bhandari v Maharaštri, kjer smo izgubili dragocena mlada življenja," je svoje sožalje na Twitterju izrazil tudi premier Narendra Modi. Vodja opozicije Rahul Gandhi je smrt označil za "izjemno tragično".

Preiskave še potekajo.
Preiskave še potekajo. FOTO: AP
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
09. 01. 2021 19.05
-5
Denar ne bo vrnil otrok, sicer pa, kje so bile matere otrok, a niso bile zraven, običajno matere rešujejo otroke in sebe, ker osebje običajno rešuje lastne ... saj veste kaj.
Maček2
09. 01. 2021 18.15
+10
Grozno prav zamorilo me je. ☹️ Da bi jim angeli peli v nebesih.
resslovenka
09. 01. 2021 17.41
+4
CocoLoco
09. 01. 2021 17.06
-2
Eh, ne joči, so se že reinkarnirali... 🐁
Slovenka2022
09. 01. 2021 17.04
+6