Tujina

V hongkonškem živalskem vrtu v dveh dneh umrlo devet opic

Hong Kong, 15. 10. 2024 13.15 | Posodobljeno pred 40 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V hongkoškem živalskem vrtu so v nedeljo našli osem mrtvih opic, še ena, ki se je sprva čudno vedla, pa je poginila v ponedeljek. Park so zaprli in razkužili, iz vrta pa so sporočili, da je vseh ostalih 80 vrst živali zdravih.

Hongkoški živalski in botanični vrt raziskuje devet primerov poginov opic. Strokovnjaki v najstarejšem hongkonškem živalskem vrtu so park zaprli in razkužili, opravili pa bodo tudi obdukcije in  toksikološke teste, je za Sky News povedal vodja živalskega vrta v Hong Kongu John Lee.

Med poginjenimi živalmi so bile opice treh vrst, med drugim tudi uvrščene na seznam kritično ogroženih vrst pri Mednarodni zvezi za ohranjanje narave.

Opica vrste de brazza
Opica vrste de brazza FOTO: Shutterstock

Zaposleni v živalskem vrtu pa zdaj spremljajo še eno opico vrste de brazza, ki se je nenavadno obnašala. Vseh ostalih 80 vrst živali pa naj bi bilo zdravih. 

Zaskrbljenost so pogini vzbudili zaradi strahu pred izbruhom bolezni, kot so opičje ošpice, ki se lahko prenesejo iz živali tudi na ljudi, je za Sky News povedal Jason Baker, višji podpredsednik skupine za pravice živali PETA Asia. Njegovo mnenje je, da je edini način, da bi zagotovili dobro počutje živali in preprečili širjenje takšnih bolezni, da se živali neha zapirati v nenaravna okolja. "Opice v ujetništvu so pogosto izpostavljene patogenom, ki povzročajo bolezni, ki se lahko prenesejo na ljudi, vključno s tuberkulozo, Chagasovo boleznijo, kolero in MRSA," je povedal. 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

summer90
15. 10. 2024 13.51
Da niso slučajno gledale kakšno našo parlamentalno sejo?
kivzfccz
15. 10. 2024 13.49
+2
Se dobro,da nimajo tam nase Tine kajti ,nadrsali bi ga.Golob bi po njenih takih tolkel po mizi
dj.ill.itch
15. 10. 2024 13.31
+1
mesto hong kong je pradavno in spominja na tisocletno kitajsko oblast nad vietnamom v prvem tisocletju nasega stetja. casovni segment novice sovpada z zakljucevanjem vietnamsko kitajskih debat o potencialnih kitajskih investicijah v vietnamsko gospodarstvo; to je gotovo nakljucje.
wsharky
15. 10. 2024 13.29
+2