Tujina

V hiši ubitega izraelskega para našli nepoškodovana dojenčka

Tel Aviv/Gaza, 10. 10. 2023 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izraelski par, ki je končal pod streli Hamasa, je pred smrtjo uspel skriti svoja otroka. Dojenčka je po 14 urah nepoškodovana našla vojska in ju predala babici.

Z območja spopadov prihajajo pretresljive zgodbe. Tako je Hamas življenje vzel tudi mlademu izraelskemu paru. 30-letna Itai in Hadar Berdichevsky sta bila ubita na svojem domu v Kfar Azi, ki je od Gaze oddaljena približno pet kilometrov, poroča Dnevnik.hr. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nesrečni par je pred prihodom svojih krvnikov uspel skriti svoja dojenčka, desetmesečna dvojčka. Poskušala sta ustaviti napadalce, a jima ni uspelo. A ti k sreči niso odkrili dojenčkov, ki so ju 14 ur pozneje nepoškodovana našli vojaki. Oba sta že pri svoji babici.

Razmere na območju se zaostrujejo po sobotnem nepričakovanem in silovitem napadu Hamasa na Izrael, v katerem je bilo po zadnjih podatkih ubitih več kot 900 ljudi, vključno z 260 udeleženci glasbenega festivala. 

V odgovor Izrael izvaja obsežno letalsko in topniško obstreljevanje tarč v Gazi, kjer je po navedbah palestinskih oblasti doslej umrlo najmanj 687 ljudi.

Hamas je poleg tega med vpadom v Izrael zajel več kot 100 talcev in zagrozil, da bodo ubili po enega vsakič, ko bo Izrael izvedel letalski napad, ne da bi opozoril civiliste.