Tujina

V El Toru posneli redek 'supercelični' tornado

El Toro, 03. 08. 2024 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Splet so preplavile fotografije in posnetki superceličnega tornada, ki se je pojavil v španski provinci Castellón. Župan mesta El Toro je za lokalne medije povedal, da jih je tornado presenetil, a da se zdi, da vrtinec na srečo ni povzročil večje škode. So pa sicer škodo povzročila debela ledena zrna toče, ki niso poškodovala le domov in avtomobilov, lažje poškodbe naj bi utrpelo tudi več ljudi.

Čeprav je še nedavno na območju Valencie pustošil vročinski val, so se temperature zdaj spustile tudi za osem stopinj Celzija. Padec temperatur na območju spremljajo tudi nalivi, toča in močni sunki vetra. Zdaj pa se je pojavil še redek supercelični tornado.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da gre za tornado, je potrdila španska meteorološka agencija, lokalna agencija MeteoSorms pa je sporočila, da bi lahko šlo za supercelični tornado. Gre za močno nevihto, za katero je značilno vrtenje navzgor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pojav je komentiral tudi portal Valencia Weather, ki je na spletu zapisal, da gre brez dvoma za tornado, da pa bo še treba ugotoviti, ali je povezan z mezociklonom ali ne. "Če ni, bi lahko šlo za trombo," so dodali.

Tornado so v objektiv uspeli ujeti v kraju El Toro v vzhodni španski provinci Castellón. Župan mesta El Toro José Arenes je dejal, da vrtinec na srečo ni povzročil večje škode.

V regiji je med neurjem padala tudi debela toča, poroča portal El periodico de aqui. Debela ledena zrna so poškodovala nekaj hiš in avtomobilov, prav tako pa je manjše poškodbe utrpelo tudi nekaj lokalnih prebivalcev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
03. 08. 2024 20.26
Človeski čudezi z letali!
txoxnxy
03. 08. 2024 20.05
+2
Pa kje bogu za hrbtom še ti živijo da imajo te TV antene iz prejšnjega stoletja na bajtah ?
anabanana
03. 08. 2024 18.11
+0
Fb delaa namest novinarov
Watcherman
03. 08. 2024 17.53
-2
Ni naravno kajne brihte?
cekinar
03. 08. 2024 19.34
-2
glavno ,da je korona (bila) kao"naravna",...se kar tolaži.
Watcherman
03. 08. 2024 19.39
+3
Nisi ti normalen kajne kakšne veze ima zdaj Korona,ki je umrlo več milijonov ljudi pa vreme?????