Tujina

V Apuliji zaradi požara evakuirali več kot 1000 turistov

Bari, 24. 07. 2024 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.L.A.
Komentarji
3

Italijanski gasilci so izdali navodilo za evakuacijo kampa in več drugih turističnih nastanitev blizu mesta Vieste v južni italijanski deželi Apuliji, ker v okoliških gozdovih divja požar, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Skupaj naj bi evakuirali približno 1200 turistov.

Potem ko je požar zajel gozdne površine v okolici zaliva San Felice ob jadranskem letoviškem kraju Lido di Portonuovo, so italijanski gasilci danes k evakuaciji pozvali večje število turistov. Tiste brez avtomobilov so s čolni odpeljali v telovadnico v bližnjem mestu Vieste, kjer so jim zagotovili začasno zatočišče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gasilci medtem skušajo obvladati požar s pomočjo gasilskih vozil, dvema kanaderjema in helikopterjem, pri čemer želijo preprečiti, da bi se ogenj zaradi močnega vetra še naprej širil proti okoliškim turističnim krajem. Da požar poskušajo pogasiti iz kopnega in zraka je za agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik gasilske službe in potrdil, da so evakuirali približno 1000 turistov. Da so razmere kritične pa je povedal tudi župan bližnjega mesta Vieste, Giuseppe Nobiletti. Izrazil je zaskrbljenost, da vetrovi potiskajo plamene proti turističnemu kompleksu. Po več tednih vročega vremena so požari po vsej Italiji izbruhnili skoraj vsak dan, zlasti na jugu in po otokih. Prejšnji teden sta po poročanju lokalnih medijev umrla tudi dva gasilca, ki sta se borila z ognjem v bližini mesta Matera v regiji Bazilikata, ki meji na Apulijo.

Pristojne oblasti so začele tudi preiskavo, saj sumijo, da bi lahko šlo za namerno podtaknjen požar.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
24. 07. 2024 21.12
Slika iz leta 2007!!!!
User2551428
24. 07. 2024 20.16
+1
Vsi takšni požari v naravi so podtaknjeni. Kateri kemični proces, razen strele...., lahko zaneti požar v naravi? Ga ni.
KrofKrof
24. 07. 2024 19.53
+2
Definitivno podtaknjen. Kar samo od sebe se ne more vžgati. Zdaj je samo vprašanje, ali je namerno ali nenamerno podtaknjen.