Tujina

Usodna otroška igra na balkonu: padli kipec 30-letnico zadel v glavo

Napoli, 19. 09. 2024 13.03 | Posodobljeno pred 37 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijo je pretresla tragična smrt 30-letne Chiare Jaconis, ki si je ustvarila obetavno kariero v svetu mode, njeno življenje pa je tragično končal kipec, ki ji je padel na glavo med sprehodom po Neaplju. Poleg je bil njen fant, izlet na jug je bil prav njegovo rojstnodnevno darilo zanjo. Preiskava nesreče je pokazala, da je bila po do zdaj znanih podatkih usodna otroška igra na balkonu.

Zdravniki so se več dni borili za življenje Chiare Jaconis, ki je bila žrtev tragične nesreče na ulici sredi Neaplja. Posnetek nadzorne kamere z nedeljskim datumom, ki so ga objavili italijanski mediji, prikazuje žensko in moškega, kako se s kovčkom in nahbtnikom mirno sprehajata po ulici ter si ogledujeta okolico, ko se nenadoma zaslišijo njegovi kriki na pomoč.

Dekle je obležalo na tleh s hudo poškodbo glave, nemudoma so jo prepeljali v bolnišnico, kjer so ji zdravniki skušali rešiti življenje tudi z operacijo, vendar je včeraj umrla.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šlo je za Chiaro Jaconis iz Padove, ki si je po poročanju Corriere della Sera ustvarila obetavno kariero v svetu mode. Modni menedžment je študirala v Torinu, Londonu in Parizu, kjer je šest let tudi živela. Delala je za slovite modne znamke, kot so Moncler, Givenchy in Christian Louboutin, pred kratkim so ji novo službo ponudili pri Pradi.  

Usodni izlet v Neapelj je bil sicer rojstnodnevno darilo njenega fanta Livia Rousseauja, a namesto da bi osrečil svojo drago, je bil priča nepojemljivi tragediji. Neutolažljv je tudi njen oče Gianfranco Jaconis, znan stanovanjski upravnik v Padovi. "Zakaj je ni zadelo v roko ali ramo, zakaj ji je padlo pravokotno na glavo?" obupuje.

Preiskava je namreč pokazala, da je bil za Chiaro usoden kipec, ki je priletel z enega izmed balkonov. Kot poroča italijanska agencija Ansa, so odkrili, da je šlo za stanovanje, v katerem živi par z dvema otrokoma, usodna pa naj bi bila prav otroška igra. Neapeljsko tožilstvo zdaj staršema očita opustitev nadzora in uboj iz malomarnosti. 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

suleol
19. 09. 2024 13.35
+1
usojeno je bilo na ta dan žal
gullit
19. 09. 2024 13.23
+1
Grozna nesreča. Takoj sem se spolnil na mojo mladost, ko smo bili vladarji streh ter opazovali bloke na Planini ter kakšno mamo kdaj, ko so se sončale na strehah. V glavnem takrat je enemu iz žepa na srajci padel izvijač in padel iz velike višine direkt v ramo, malo bolj desno bi pa bila tragedija.
marakeech
19. 09. 2024 13.23
-1
Starsem umor iz malomarnosti?? A resno? Tole je ena zalostna usoda te punce
Hugh_Mungus
19. 09. 2024 13.12
+1
Tragedija. Zdaj bodo pa še starše otrok na križ pribijali... Nesreče se dogajajo
JAZsemTI
19. 09. 2024 13.35
+2
Ja, kdo bi pa moram imet balkon zrihtan tako, da ne bi moglo nič dol past?!