Tujina

Umrla deveta žrtev strelskega pohoda pri Mladenovcu

Mladenovac, 24. 06. 2023 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V petek je umrla še deveta žrtev 21-letnega strelca, ki je četrtega maja zaradi spora na šolskem dvorišču prijel za orožje in se odpravil na strelski pohod po srbskih vaseh Malo Orašje in Dubona. Zaradi ran je takoj umrlo osem oseb, še 14 je bilo huje poškodovanih.

Policija na prizorišču strelskega napada v Mladenovcu
Policija na prizorišču strelskega napada v Mladenovcu FOTO: AP

Četrtega maja, le dan po streljanju na beograjski osnovni šoli, se je zgodil še en strelski pohod v vaseh pri Mladenovcu. 21-letni Uroš Blažić je pohod začel v naselju Malo Orašje nato pa nadaljeval do Dubone. Med krvavo nočjo je mladi moški umoril osem ljudi, še 14 jih je ranil. Vsi so bili v smrtni nevarnosti. Nato je pobegnil, policisti so ga iskali vse do jutranjih ur, ko so ga našli v 50 kilometrov oddaljenem Kragujevcu. Skrival se je v hiši sorodnika.

Deveta žrtev, ki je v petek umrla v beograjski bolnišnici, je bila ena izmed tistih, ki jih je strelec napadel prvi. Kot je maja poudarila srbska ministrica za zdravje Danica Grujičić, je bilo med ranjenimi najbolj poškodovano 18-letno dekle, ki je dobilo dve strelni rani in ima hude poškodbe jeter, morali so ji odstraniti ledvico ter del debelega črevesa in dvanajstnika. Ali gre za isto osebo ni znano.

Nekaj dni po prijetju Blažića so zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje, posedovanja, nošenja in prometa z orožjem in eksplozivnimi snovmi pridržali tudi njegovega očeta. Blažić je v zaporu, ta teden pa je bila objavljena informacija, da se je v zaporu v Smederevu sprl s sostanovalcem.