Ukrajina

'Minus še en most'

Kijev, 18. 08. 2024 12.06 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rusija je razglasila izredne razmere še v eni regiji. Kot odgovor na invazijo na Kursk, medtem Ukrajina pričakuje ruske raketne napade na vladne zgradbe.

Ukrajinske sile so zadele še en most v ruski obmejni regiji Kursk, so danes sporočili iz ukrajinskih letalskih sil. Ob tem so objavili posnetek uničenja mostu na reki Sejm v bližini vasi Zvanoje, okoli 15 kilometrov severno od ukrajinske meje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Minus še en most. Letalstvo zračnih sil z natančnimi zračnimi napadi še naprej sovražniku odvzema logistične zmogljivosti," je na družbenem omrežju Telegram sporočil poveljnik zračnih sil Mikola Oleščuk. Objavil je še zračni posnetek eksplozije, ki je uničila most.

Ni bilo jasno, kdaj so izvedli napad, opozarja AFP. Ruski vojaški blogerji so sicer objavljali fotografije uničenja očitno istega mostu, dogodek pa naj bi se zgodil v soboto.

Ukrajina je že v petek uničila most na reki Sejm v bližini kraja Gluškovo.

Zaradi uničenja obeh mostov ima Rusija omejene možnosti za prečkanje reke v okrožju Gluškovski, poročajo ruski vojaški blogerji.

Ukrajinske sile so na rusko ozemlje nepričakovano vdrle minuli teden, zaradi česar je bila Moskva prisiljena poslati okrepitve v tri obmejne regije Kursk, Belgorod in Brjansk. Uvedla je tudi protiteroristične ukrepe in odredila več evakuacij iz omenjenih regij. Skupno naj bi z ogroženih območij premestili že okoli 200.000 ljudi.

Po zadnjih navedbah Kijeva Ukrajina nadzoruje več kot 80 mest in 1500 kvadratnih kilometrov ozemlja v regiji Kursk. Navedb ni mogoče neodvisno potrditi.