Tujina

Trčila potniška vlaka, več ljudi ranjenih

Zagazig, 14. 09. 2024 21.02 | Posodobljeno pred 3 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Egiptu sta trčila potniška vlaka, umrla sta najmanj dva človeka, 29 pa jih je ranjenih. Na kraju nesreče so reševalne in zdravstvene ekipe, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje.

Trčenje se je zgodilo v mestu Zagazig, prestolnici okrožja Al Sharkia, trčila pa sta vlak, ki je vozil iz Zagaziga v Ismailijo in vlak, ki je vozil iz Mansure v Zagazig.

Ministrstvo za zdravje je sporočilo, da so na kraj nesreče poslali več kot tri ducate reševalnih vozil, 29 poškodovanih pa so prepeljali v bolnišnici Al-Ahrar in univerzitetno bolnišnico Zagazig, poroča CNN.

Iztirjenja in trčenja so sicer v Egiptu, kjer starajoči se železniški sistem pesti tudi slabo upravljanje, pogosta. V zadnjih 20 letih se je skoraj vsako leto zgodila nesreča s smrtnim izidom. Po podatkih Centralne agencije za javno mobilizacijo in statistiko (CAPMAS) je Egipt leta 2018 zabeležil 2044 železniških nesreč, leto prej pa 1793.

A vlada je v zadnjih letih napovedala pobude za izboljšanje železnic. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anjerd
15. 09. 2024 09.12
-1
Zaradi prevelike hitrosti? Pri nas se to ne more zgoditi, preventivno vlaki vozijo po polžje. Avstrijci so nam zgradili take proge, da ne bi divjali.