Tujina

Tragedija ob Kanalskih otokih: padla s križarke in umrla

London, 13. 10. 2024 08.31 | Posodobljeno pred 36 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoska obalna straža je sporočila, da so v noči s petka na soboto prejeli klic v sili. Klic je prihajal s križarke, ki je plula v bližini Kanalskih otokov, s katere je v temno morje padla ena od potnic. Ponesrečenko je našel helikopter francoske obalne straže ter jo dvignil iz vode, vendar pa je zdravniška ekipa kasneje sporočila, da je ženska umrla.

V reševanje ponesrečenke so se nemudoma vključili helikopter francoske mornarice, reševalni čoln Royal National Lifeboat Institution ter reševalno letalo Kanalskih otokov, poroča Sky News. A njihova prizadevanja so bila zaman.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Prelivski otoki ali Kanalski otoki so skupina britanskih otokov ob francoski obali Normandije v Rokavskem prelivu, zahodno od polotoka Cotentin. Obsegajo dve ločeni bailiffovi okrožji: bailiffovo okrožje Guernsey in bailiffovo okrožje Jersey.

Tiskovni predstavnik francoske obalne straže je namreč v soboto povedal, da je njihov helikopter v morju našel žensko, ki je pred tem padla s krova križarke Virtuosa, in jo dvignil iz vode. A zdravniška ekipa je lahko nato le potrdila njeno smrt.

Križarka MSC Virtuosa se je v času nesreče nahajala severno od Les Casquetsa - severozahodno od Alderneyja. Po smrti potnice so njeno pot ustavili, trenutno pa je zasidrana v Southamptonu.

Lastnik ladje MSC Cruises je povedal, da je potnica na ladji prek krova padla 12. oktobra, ko je ladja plula proti Southamptonu. "S pomočjo oblasti smo kasneje našli njeno truplo," so dejali ter dodali, da jih je tragični dogodek prizadel, njihove misli pa da so v tem času z družino pokojne. "Zaradi spoštovanja do njihove zasebnosti dodatnih podrobnosti ne bomo posredovali."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petka5
13. 10. 2024 09.12
+1
To zadnje čase non stop padajo v vodo s križark... Kaj delajo? Naravnost neverjetno mi je da iz križarke padeš v vodo, razen če izzivas usodo
cirenij
13. 10. 2024 09.05
+4
Zakaj pa tistega "junaka" Reeda, ni možno k.............................t?
mario7
13. 10. 2024 09.11
+1
MucaNeGrize
13. 10. 2024 09.05
+6
potnike privezati...kot govedo , da ne bodo kar naprej padali v vodo....