Tujina

Telegram: aretirani Durov nima česa skrivati

Ljubljana, 26. 08. 2024 07.43 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz aplikacije Telegram so sporočili, da njihov izvršni direktor Pavel Durov, ki je bil v soboto aretiran v Franciji, nima česa skrivati. Zagotovili so, da podjetje deluje v skladu z zakonodajo EU in da lastnik aplikacije ne more biti odgovoren za zlorabe platforme.

Iz podjetja Telegram so po sobotni aretaciji njihovega soustanovitelja in glavnega izvršnega direktorja Pavla Durova v nedeljo sporočili, da delujejo v skladu z zakonodajo EU. V podjetju s sedežem v Združenih arabskih emiratih menijo, da je absurdno trditi, da je lastnik aplikacije za sporočanje odgovoren za zlorabe platforme.

Pavel Durov
Pavel Durov FOTO: AP

39-letnega Durova so aretirali v soboto na letališču Le Bourget severno od Pariza, potem ko je prispel iz azerbajdžanske prestolnice Baku. Francoske oblasti Durova obtožujejo, da ni sprejel zadostnih ukrepov za omejevanje kriminalnega delovanja na svoji platformi.

"Telegram spoštuje zakone EU, vključno z Aktom o digitalnih storitvah," so v nedeljo prek lastnega omrežja sporočili iz podjetja in dodali, da je moderiranje Telegrama v skladu s sprejetimi standardi.

Durov po njihovem mnenju nima ničesar skrivati in redno potuje v Evropo. "Absurdno je trditi, da sta platforma ali njen lastnik odgovorna za zlorabo te platforme," so še zapisali.

Lastnik omrežja Telegram za šifrirano sporočanje s sedežem v Dubaju je svojo aplikacijo predstavljal kot alternativo velikim platformam v lasti ZDA, ki so bile deležne številnih kritik zaradi komercialnega izkoriščanja osebnih podatkov uporabnikov.

Telegram se je na drugi strani zavezal, da nikoli ne bo razkril nobenih podatkov o svojih uporabnikih.

Omrežje je imelo julija letos več kot 950 milijonov aktivnih uporabnikov.

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kameltrajbar
27. 08. 2024 18.13
+1
mate radi nacifašizem, mate radi državo kjer tepejo svoje prebivalce kot kriminalce in jih vlačijo na fronto.... če vam je to všeč, podpirajte ukrajinsko državo..... 😒
amedeo
26. 08. 2024 20.40
+1
Greznica sovražnega govora...platforma za neonaciste, trgovce z orožjem in razne dilerje...tudi če je ne bi bilo več!
generaly
29. 08. 2024 10.08
NeXadileC
26. 08. 2024 11.28
+7
WEF izvaja svoje namene, tudi maksimirano cenzuro. Vse je mis/mal/dezinformacija, tudi če ni, in če je resnica, če ni uradno odobrena retorika. Novela 1984. Kot kaže jo WEF-ovci imajo za Sveto Pismo.
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 11.12
-15
Spodaj rusofilski srboslavići nas - SLOVENCE !!! podijo ven iz EU. Neprecenljivo.🤣🤣🤣 In to take amebe, ki imajo tisto edino celico za to, da ne poginejo od lakote,.... razmišljati itak ne zmorejo. Se pa čutijo tule dolžne svinjati s svojo moskovitsko propagando, pa jim nikakor ne prebije, da v Sloveniji in EU tega pač ne maramo.
Zvedavi_norec
26. 08. 2024 11.19
+9
Zivo
26. 08. 2024 11.42
+8
Zmaga ... spet lažeš. Kje si zasledil, da kdo koga podi ven iz Slo. Mi iz Slovenije samo svetujemo takim kot si ti, da gre v Ukrajino se boriti proti Rusom. taki kot si ti, ki so tako ognjeviti borci bi morali biti na fronti, ne pa dama za pečkarji. Jaz in meni podobni, želimo mir. Želimo, da se ubijanje preneha, ker ubijanje Ukrajincev in Rusov je samo v korist ZDA. Kaj je rekel njihov senator Green? rekel je, ta denar, ki ga dajemo Ukrajincem je najboljša naložba ZDA. Rusi umirajo, brez da bi ZDA izgubile enaga samega vojaka. seveda ni omenil Ukrajince , ki umirajo za ZDA.
Zivo
26. 08. 2024 11.56
+6
Še enkrat, kdo koga pošilja kam. Ti si spodaj napisal ... Ti pa le poberi culico in odidi nazaj v svoj pašaluk ... Res tvoje kognitivne sposobnosti so na nuli. Sploh ne veš kaj pišeš in potem, to drugim očitaš. Jaz sem za mir. Te vojne sploh ne bi bilo, če ne bi Ukro ekstremni nacionalisti (tak si tudi ti) ubogali ZDA in 8 let bombardirali svoje državljane. Če ne bi varali (minsk 1 in 2) , če ne bi dovolili puča, ki so ga vodile ZDA v Ukrajini in nastavile svoje politike, če bi le malo upoštevali varnostne želje Rusije. Kaj bi bilo narobe, če bi Ukrajina postala nevtralna država, tako kot je to Avstrija po ruski zaslugi? machiavelli je zapisal: Agresor je tisti, ki nekoga pripravi do tega, da prime za orožje. Sicer dvomim, da razumeš to misel, ker si že večkrat dokazal svoje neobstoječe kognitivne kapacitete. Ti si dober samo v laganju, zavajanju in predvsem zmerjanju.
c00kies
26. 08. 2024 12.37
+5
@Zivo, zdaj če še nisi ugotovil, da si dopisuješ z narcisoidno psihopatko, potem bo tvoje življenje na tem forumu zelo zelo težko. Škoda, da ji karkoli dopoveduješ, ker bo še armirana betonska stena prej popustila preden tej ženski kaj dopoveš. Ni vredna izdihanega zraka, kaj šele kaj drugega, da se ukvarjaš z njo in hraniš njene blodnje. Stisni ji lepo minus, pa greš dalje, škoda časa za kaj več. Jaz jo vsake toliko zapalim iz čistega veselja, pa še takrat morem met res prosti dan, ker mam bolj pomebne opravke od nje, recimo kidanje gnoja iz enga kupa na drugega, pa nazaj.
Zivo
26. 08. 2024 12.45
+4
Jaz to vem, da je to psihopatska narcisodka, ki ji ni pomoči. Neno pisanje izkoristim kot povod za to, kar jaz menim o tej vojni in na ta načim delim moje mišljenje z vsemi.
Rudar
26. 08. 2024 12.48
-2
Seveda rusi in ukrajinci umirajo. Umirajo pa zato, ker je Rusija napada Ukrajino. Zivo ne blodi. Vsaka druga beseda je ZDA. In pejdi ti kamor hočeš, pusti nas na miru s takimi nasveti.
Zivo
26. 08. 2024 13.23
+4
Rudar, ZDA so sprožile to posredniško vojno. To je dejstvo. Tik pred vojno decembra 2021 je Putin poskusil še enkrat preprečiti to vojno, ko je predstavil načrt za varnostno arhitekturo Evrope. V njem so bile 3 glavne zahteve. 1. ukrajina postane de iure nevtralna država. (Pojasni, kaj je narobe s nevtralnostjo), 2. Ukrajina se mora denacifirati, 3. Rusom v Ukrajini, kiso v obejnih pokrajinah v večini, mora Ukrajina zagotoviti vse državljanske pravice. NATO in ZDA sta ta načrt skoraj brez komentarja zavrnili. Ukro ekstremni desničarji so bili veseli in specialna operacija se je začela. S to operacijo zastraševanja so Rusi dosegli, da so Ukrajinci šli na pogajanja v Turčijo. Mirovni sporazum z istimi pogoji, je bil že dosežen (bvsaj tako pravita bivši izraelski minister Benet in predsednik Erdogan pa tudi ukrajinski pogajalci, enega so ukrajinci potem ubili, eden je pobegnil na Zahod, a je v Kijev pridrvel b. Johnson un uničil ta sporazum. Tako je poslal pol milijona mladih Ukrajincev v smrt, ravno toliko Rusov in okoli 5 milijoinov Ukrajincev je emigriralo, priključili so se tistim 5 milijonom, ki so že prej bili na delu na Zahodu pa tudi v Rusiji. Kaj bi dale ukrajinske matere, žene, očetje, otroci , da bi ta sporatum bil podpisan in bi njihovi dragi bili živi. Vse, prav vse.
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 13.57
-2
Sami rusofilski pacienti (razen Rudarja), in jih sploh ne mislim brat. Očitno je tem fužincem spet dolgcajt, pa tule blodijo s svojimi bolanostmi. Spokajte se že enkrat nazaj dol, kamor pašete.
brezveze13
26. 08. 2024 11.11
+0
vsi lastniki platform so odgovorni za početje kot tudi zlorabo na njihovih platformah, Obstajajo programi s katerimi lahko blokiraš zlorabe ali neprimerne vsebine tudi oglaševanje, seveda vsi lastniki platform služijo v glavnem od klikov in jih boli K za objave ki se vršijo na platformi
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 11.18
-7
Točno to. Bravo za enega redkih razumnih komentarjev. Torej LASTNIK PLATFORME JE ODGOVOREN ZA ZLORABO IN / ALI NEPRIMERNO VSEBINO NA LE TEJ. Meni zveni popolnoma logično in razumljivo. Rusofilićem pač ne.
Zivo
26. 08. 2024 11.33
+8
Res si smešen. Ali hočeš reči, da so vse objave na FB in X čista resnica? če kaj takega trdiš, samo dokazuješ kako indoktriniran, zamračen um imaš. V tej propagandni vojni, je Rusija poraženec, kajti skoraj vsi EU mediji širijo propagando CIA, NATO , GB in ZDA. Ali se spomniš, kako so EU mediji vehamentno trdili pred dvema letoma, da Rusi nimajo več raket, da se borijo z lopatami, da je Putin na smrt bolan, da Ukrajinci zmagujejo, kljub temu, da so Rusi zasedli 20 -25% ozemlja Ukrajine. Da je bila ukrajinska protiofenziva uspešna. Zdaj na veliko EU mediji pišejo o zmagoviti Ukro vojski, ki je zasedla 1000 km2 ruskega ozemlja v oblasti Kursk. Ali ti sploh veš koliko je 1000 km2. Ti povem, to je manj kot 1/3 hrvaške Istre. In za to osvojitev so pslali tja svoje elitne enote, a okli Harkova Rusi gonijo Kro vojsko kot zajce. Tebi vse to ni jasno, ker imaš zamračen um s ukro propagando. Ukrajincem bi danes bilo dosti, dosti bolje, če bi podpisali mirovni sporazum v Turčiji. Mame. žene, sinovi in hčere ne bi žalovale za ubitimi Ukrajinci. Enako ne bi žalovale mame v Rusiji. Ampak taki kot ti, ki ne znajo misliti s svojo glavo, še vedno ne doumejo, da je to posredniška vojna ZDA proti Rusiji. Ukrajinci so le kmetje na veliki šahovnici kot je to napisal Z. B. v svoji knjigi pred 50 leti.
Samo navijač
26. 08. 2024 11.01
+6
Zmaga ukrajinska. Kje so te ucili teh naci oprijemov. Kr zapirala verjetno tudi ubijala bi. Daj srota ena preber ka pišeš !!! Spokaj v UA pa ne nam smetit . Nas arijske Slovence ne zanima Ukrajinska propaganda.
Rudar
26. 08. 2024 12.44
+1
asdfghjklč
26. 08. 2024 10.47
-3
Ruse izolirati od EUja!
Zivo
26. 08. 2024 10.52
+10
So že izolirani. Uspešno, zato je EU v recesiji.
c00kies
26. 08. 2024 10.52
+8
asdfghjklč
26. 08. 2024 10.38
-4
V zapor z njim. Za najmanj 10 let... Tako rusi zapirajo zahodne novinarje...
Zivo
26. 08. 2024 10.43
+8
Smešen si. Tip ni novinar, je samo lastnik platforme, tako kot so to Musk, Gates ali Zuckenberg. Če zaprejo njega, bi morali tudi te tri
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 10.51
-6
"Samo lastnik platforme"? Tista punca je bila "samo baletka", ki je Ukrajini donirala 50 EUR, pa je bila v moskoviji obsojena na 12 let kazenske kolonije. Po načelu recipročnosti bi moral tudi zahod sankcionirati vse take kot si ti, ki tule svinjaš z moskovitsko propagando, in si moraš zato zaslužiti vsaj 15 let strogega zapora.
Zivo
26. 08. 2024 11.06
+3
Smešen si, kaj ima veze tista baletka s aretacijo Durova? Nič. Če bi veljalo načelo recipročnosti, bi morala EU imeti 170.000 vojakov v ZDA in kakšnih 400 baz. Če bi veljalo načelo recipročnosti, bi morala EU špijonirati za ZDA predsednikom in vsemi kongresniki, kot so ZDA špijinirale za vsemi EU politiki s Merklovo na čelu, če bi veljalo načelo recipročnosti, bi morala Rusija imeti balistične rakete z nuklearnimi glavami na Kubi, in tako bi lahko mnašteval v nedogled. s propagando svinjaš ti in tudi temu primerne izraze uporabljaš. Meni je Ukrajincev žal, ker vodijo posredniško vojno ZDA proti Rusiji in umirajo za ZDA geospolitične in gospodarske interese. Kaj bi manjkalo Ukrajini in Ukrajincem, če bi bili nevtralni tako kot je to Avstrija, ki se za nevtralnost mora zahvaliti samo Rusiji? Kaj bi bilo narobe, če bi ukro desničarske ekstremiste in rasiste, ki obožujejo Bandero in njemu podobne zločince v Ukrajini prepovedali? Kaj bi bilo narobe, če bi Rusi živeči v Ukrajini imeli enake državljanske pravice kot vsi drugi državljani. Če bi lahko gojili svoj jezik, zgodovino, vero itd. Ti si pač eden od ukro ekstremnih nacionalistov in tege vsega pač ne vidiš. Enak si kot tvoj idol Bandera, ki je v nekaj mesecih pobil več dest tisoč civilistov Judov in še več Rusov.
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 11.15
-3
Daj utihni že bedakić rusofilski, ker nimaš blage veze o ničemer,... samo svinjaš tule s svojo bebavo moskovitsko propagando in z vsakim postom dokazuješ, da si prvovrsten putlerjev uporabni idio_.
Zivo
26. 08. 2024 11.48
+3
Vidiš, to je tipičen komentar ZDA propagandista, ki ga umiranje Ukrajincev ne zanima. Ne navedeš enega samega protiargumenta, samo bevskaš. In seveda taki kot si ti, bi želeli, da vsi, ki se potegujemo za mir, ki se potegujemo za življenja Ukrajincev in Rusov , vsi moramo utihniti. Res si prozoren in smešen.
c00kies
26. 08. 2024 13.10
+2
@Zivo, dobro si jo zapalil. Seveda so ji pričakovano tablete spet spustle. Nadzora nad svojo jezo tale pač nima, to morš vedet. Druga kot lajat pa tudi ne zna. Kar tako naprej.
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 10.22
-7
Spet cel kup rusofilskega kruljenja s toplega kavča na zahodu, pljuvajoč po nedemokratičnih standardih taistega zahoda. No, iz članka je lepo razvidno, da Telegram ne spoštuje evropske zakonodaje (kar se sicer zahteva od vseh spletnih velikanov), pri čemer je prišlo do mnogih kaznivih dejanj, posledično je ta tip zdaj zaprt. Tudi izgovor lastnika platforme, da ne more biti kriv za zlorabo le te, je preprosto povedano - zelo kilav. To je vse. Spoštuj evropsko zakonodajo, ali spokaj od tu. Zelo preprosto. Če komu to ni všeč, naj tudi sam hitro spoka v "medijske raje" kot sta npr. moskovija, srboslavija,... Mimogrede še to,... EU bo morala bolj strogo varovati in nadzirati Schengen,... da ne bo mogel vstopati vsak, ki ima 5 min časa. Kaj je sicer počel moskvič na evropskih tleh? Dvojno državljanstvo ni (in ne sme biti) noben izgovor.
sabro4
26. 08. 2024 10.32
+0
čestitke ob dnevu neodvisnosti, ognjemet je bil zastonj, časti soseda,hahaha
Zivo
26. 08. 2024 10.48
+5
Očitno so tvoje sposobnosti dojemanja napisane slovenske besede nekje pri tleh. V članku tudi piše, da "Telegram spoštuje zakone EU, vključno z Aktom o digitalnih storitvah," in še Absurdno je trditi, da sta platforma ali njen lastnik odgovorna za zlorabo te platforme,". Če bi enaka merila upoštevali, bi morali aretirati Muska, Zuckenberga in Gatesa. Musk je že povedal, da je ta aretacija absurdna. Dejstvo pa je, da vam pro NATO, pro vojna hujskačem, gre sila na živce, ker telegram sporoča vesti o zgubah in o zgubi Ukrajine. In potem vi pro NATO hujskači pišete take hinavske bedarije.
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 11.07
-5
Bedakiću,... nekdo z razumom amebe kajpak ni sposoben dojeti, KDO oz. KATERA STRAN TO TRDI. Če boš zmogel dosledno prebrati članek, boš ugotovil: ""Telegram spoštuje zakone EU, vključno z Aktom o digitalnih storitvah," so v nedeljo prek lastnega omrežja sporočili IZ PODJETJA in dodali, da je moderiranje Telegrama v skladu s sprejetimi standardi." Nekdo lahko miljavžentkrat trdi, da ni nekoga ubil,... ko bo obtožen, bo moral to na SODIŠČU tudi povsem jasno in brez dvomov tudi dokazati, sicer bo obsojen. Tudi glede FB in X ti očitno ni nič jasno. EU ima pač zakonodajo, kakršno ima. Posledično so morali nekateri velikani plačati ogromne globe zaradi nespoštovanja evropske zakonodaje in zneski teh penalov so šli res v nebo: Google Android (2018) 4.125 mrd. €, Google Shopping (2017) 2.4 mrd. €, Apple (2024) 1.8 mrd. €, Google (2019) 1.49 mrd. €, Intel (2009) 1.06 billion euros. Gre za nepoštene poslovne prakse, ki niso v skladu z evropsko zakonodajo,... niso pa to KAZENSKI postopki, kjer gre še za hujše kršitve zakonodaje, kot je očitno šlo v tem primeru. Take amebe kot si ti kajpak niso zmožne s tisto eno samo celico sprocesirati dejstva, da se bo moral ta tip zaradi zelo resnih obtožb zagovarjati pred sodiščem. Ti lahko kruliš kar hočeš, evropska vladavina prava je taka, kot jo hočemo. Ti pa le poberi culico in odidi nazaj v svoj pašaluk, ker ti zakonodaja in red očitno ne ustrezata. In mimogrede, samo težek idio_ lahko nekoga, ki zagovarja obrambo napadene države, obtožuje vojnega hujskaštva, medtem pa sam očitno s tisto edino celico, ki jo premore, dejansko zagovarja agresorja, ki je napadel to državo. Pacient.
nexus4321
26. 08. 2024 10.19
+8
Demokracija🤣🤣🤣🤣🤮
Zgubica Ukrajini...
26. 08. 2024 10.13
+3
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 10.28
-7
No, kar začni krulit: "Vsi smo durov!" Aja, a potem niste več: "Vsi smo trampov uh"!? 🤣🤣🤣
Kaj_je_res
26. 08. 2024 10.09
+15
"Telegram se je na drugi strani zavezal, da nikoli ne bo razkril nobenih podatkov o svojih uporabnikih." Zahodni "eliti" to pač ni všeč.
vvvilice
26. 08. 2024 10.04
+15
CIA je zahtevala dostop do vsega na Telegramu vključno s privatnimi razgovori. Ker tega ni hotel dati, so ga aretirali. Ker ne sme biti svobode medijev, nikakršne!
bu?e24 1
26. 08. 2024 10.39
+5
Zakaj ne berejo hillarijevih e mailov al pa faucevih al pa od vander lajne če se jim lovi kriminalce sam ne so deu tega kriminala
Tomaz Korosec
26. 08. 2024 09.58
+17
Najbolj jim gre v nos, ker platforme nima pod kontrola zahodna "demokracija".
asdfghjklč
26. 08. 2024 10.39
-4
Na telegramu se teroristi med seboj dogovarjajo za napade po svetu.
Zivo
26. 08. 2024 09.47
+11
Vsem kolikor toliko razmišljajočim ljudem je jasno, da je ta aretacija akcija CIA. EU kot poslušni sluga jo je izvršil. Če bi enaka merila uporabljali za ostala družbena omrežja, bi mirali aretirati tudi Zuckenvberga, Gatesa in Muska. Sicer se je Musk že oglasil in jasno povedal, da je aretacija absurdna. On že ve, ker bi, če bi upoštevali enaka merila, Muska morali aretirati. Ker pa Durov ni Asange, bo prisiljen platformo prodati tako, kot so bili Kitajci prisiljeni prodati Tik Tok. Durov bo zaslužil nekaj sto milijonov. Informacije , ki se tičejo vseh nas, bodo še bolj pod kontrolo CIA.
asdfghjklč
26. 08. 2024 10.40
-2
Mene CIA ne moti, rusofilić, me pa moti fsb.
bu?e24 1
26. 08. 2024 10.40
+0
Kako bojo šele nas z lahkoto ko bojo začel filat preizobraževalne centre al pa kr v campe
Zivo
26. 08. 2024 10.56
+3
asd ... kdo pa si ti? CIA je moteča za vsaj 4/5 človeštva. Če tebe ne moti, si očitno CIA ali pa vsaj ubogljivi služabnik CIA.
Ici
26. 08. 2024 09.43
+16
Protiruska propaganda je tako huda, da si novinarji dobesedno izmišljajo dejstva (prometna nesreča ruskega turista s psi v prikolici) tudi pri najbolj nedolžnih dogodkih, samo, da bi lahko oblatili vse, kar je rusko.
Zivo
26. 08. 2024 10.03
+5
Ja novica o nesreči Rusa je bila udarna vest celih 3 dni. Prav smešno. Zdaj pišejo o smrti Britanca odgovornega za varnost. Zakaj ne pišejo o Britancih, Američanih in drugih Zahodnjakih, ki se kativno borijo v Ukrajini in seveda tam tudi ''aktivno'' umirajo?
proofreader
26. 08. 2024 09.41
+5
Zuckerberg, ali mirno spiš?
Pure
26. 08. 2024 09.43
+1
ne ker je na nasprotnem bregu...ni pa tok neumen da bi šel v rusijo na dopust
Rožice so zacvetele
26. 08. 2024 09.27
+0
klop12, zato ima milijarde, ker je zmešan ko? Ne, ti si, zato jih ti nimaš. Kapiš?
klop12
26. 08. 2024 10.03
+2
a zato ker je dobival subvencije milijardne od ZDA po katerih zdaj pljuva? Drugače, a če ima milijarde, je zdaj vzor folku al kako? A smo tolk nizko padli, da nam je denar edina vrednota. Zgleda že v vseh balkan državah
Zmaga Ukrajini...
26. 08. 2024 10.25
-5
Tale je vzor samo rusofilićem, ki pa so itak prebutasti, da bi razumeli zakaj si EU prizadeva za red in vladavino prava in zakaj je to dobro predvsem za državljane EU. Kajpak je zanje kriva CIA, James Bond in podobna "mitološka bitja". Pač potrebujejo razlago v stilu teorij zarot, ker drugače sploh niso zmožni procesirati takih novic.
Aijn Prenn
26. 08. 2024 09.22
-3
Durova izročiti RU. Bo takoj preizkusil svoje letalne sposobnosti iz 10. štuka.
Zivo
26. 08. 2024 09.51
+4
Durov je ruski državljan. Rusi so že ukrepali in zahtevali pojasnila o aretaciji. Durov omogoča, da cel svet pridobiva novice iz Rusije, ki niso čista propaganda, taako kot so v večini Zahodnih medijev.
Bolfenk2
26. 08. 2024 09.15
+10
Ljudem, kot so Musk ali Durov smo lahko hvaležni, da lahko na zahodu preberemo še kakšno necenzorirano informacijo. Svoboda govora v EU je trenutno bistveno bolj omejena kot je bila v komunistični Jugoslaviji. V Jugoslaviji sem na kabelski televiziji imel tako ruske kot ameriške kanale. Danes v EU so izbrisali ruske kanale. Propaganda proti Rusiji pa je hujša kot Goebelsova propaganda v hitlerjevi Nemčiji. Enako velja za propagiranje ilegalnih migrantov. Zgolj na X ali Telegramu lahko vsak dan spremljamo posnetke zločinov ilegalnih migrantov po Evropi.
Aijn Prenn
26. 08. 2024 09.23
-4
Za Durova ne vem, Muske je tam kjer je denar oziroma kjer bi v prihodnje lahko bil denar. Ko bo Tamala zmagala, bo njen tabulš prjatu.
klop12
26. 08. 2024 10.06
+1
haha zihr, Tko kot ga je Trump označil, kuža, ki bi tzdu zalajal pred njim, da bi dobil subvencije