Tujina

Napad pred trgovskim centrom v Skopju: ena oseba umrla, streljali tudi na policiste

Skopje , 20. 08. 2024 13.34 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nakupovalnim središčem Mavrovka v Skopju so odjeknili streli, ena oseba je umrla na kraju dogodka. Napadalci so med begom tudi streljali na policiste. Ti so dva storilca že prijeli, enega pa še iščejo. Motiv za umor naj bi po poročanju lokalnih medijev, bilo koristoljubje, saj naj bi storilcem spodletel rop.

Pred nakupovalnim središčem Mavrovka v Skopju se je dopoldne zgodil oborožen napad, pri katerem je bila ena oseba ustreljena s strelnim orožjem in je umrla na kraju dogodka. 

Prihiteli so policisti in reševalci. Kot je v izjavi sporočilo notranje ministrstvo, so policisti takoj izvedli operativno-taktične ukrepe, zaprli del mestnega območja in pregledali več stanovanjskih objektov ter vozil.

TV Telma navaja, da je napad izvedlo več oseb, ki so pobegnile s kraja, pri tem pa so streljale tudi na policiste, ko so jih poskušali ustaviti. K sreči nihče od njih ni bil poškodovan.

Policisti so nato napadalce izsledili na območju Čairja. Odgovorili so s streli in eni osebi odvzeli prostost. Med nadaljnjimi ukrepi so prijeli še eno osebo, poznajo pa tudi identiteto tretjega osumljenca, ki je na begu. V iskanje se je že vključil policijski helikopter.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot navaja portal sdk.mk, naj bi osumljencem spodletel rop, mislili naj bi, da žrtev prevaža zlatnino, v kovčkih, ki jih je moški vozil v avtu pa je bilo orodje.

To je sicer že drugi strelski obračun v zadnjih 24 urah, potem ko je bila včeraj v streljanju v naselju Čento ranjena ena oseba.

Ministrstvo za notranje zadeve je državljane obvestilo, da bo v naslednjih dneh v nekaterih delih mesta povečana prisotnost policije, da bi razrešili oba primera.