Tujina

Rusija odbila ukrajinske zračne napade v več regijah na zahodu države

Moskva, 22. 08. 2024 10.21 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruska zračna obramba je po lastnih navedbah odbila več ukrajinskih napadov z brezpilotniki in raketami na zahodu države, tudi v Volgogradu, kjer je izbruhnil požar na območju obrambnega ministrstva. Ukrajinske napade so ruske sile odbile tudi v regijah Rostov, Kursk, Brjansk in Voronež.

Po navedbah guvernerja regije Volgograd Andreja Bočarova je ruska zračna obramba odbila napad dronov na območju Marinovka. "Večina brezpilotnikov je bila uničena," je dejal na omrežju Telegram in potrdil izbruh požara na območju ministrstva za obrambo, ki ni povzročil žrtev.

Ukrajinske sile v Donecku
Ukrajinske sile v Donecku FOTO: AP

O napadih poročajo tudi v obmejni regiji Kursk. Vršilec dolžnosti guvernerja regije Aleksej Smirnov je sporočil, da je ruska zračna obramba uničila ukrajinski raketi in brezpilotno letalo. 

Tudi južneje v regiji Rostov so po besedah guvernerja Vasilija Golubeva obranili napad s petimi brezpilotnimi letali. Davi so sestrelili tudi drone v regijah Voronež in Brjansk, sta sporočila tamkajšnja guvernerja.

Rusija je v sredo preprečila tudi poskus skupine ukrajinskih borcev, da bi prečkala mejo med regijama Brjansk in Kursk.

V sredo se je sicer zgodil eden od največjih poskusov napada na Moskvo z brezpilotnimi letalniki. Ruske sile so sestrelile najmanj 11 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, ki so bili na poti proti prestolnici.