Tujina

Racija v prostorih Wagnerja: našli naj bi več kot 40 milijonov gotovine

Sankt Peterburg, 24. 06. 2023 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruska zvezna varnostna služba (FSB) je izvedla racijo v eni od nepremičnin skupine plačancev Wagner v Sankt Peterburgu. V pisarni Jevgenija Prigožina naj bi po poročanju ruskih medijev našli več kot 40 milijonov evrov gotovine, shranjene v kartonskih škatlah.

Kot poroča BBC, je vodja najemniške vojske Wagner Jevgenij Prigožin potrdil poročanja ruskih medijev, da je ruska zvezna varnostna služba (FSB) med racijo v eni od njegovih pisarn našla večjo količino denarja. 

Prigožin je pojasnil, da denar pripada skupini Wagner. Kot je povedal na posnetku na Telegramu, so sredstva namenjena za odškodnine padlim članom Wagnerja, plače in pokritje drugih stroškov. "Wagner zadnjih 10 let posluje le z gotovino, kot je dogovorjeno v naši pogodbi. Tega se v celoti držim," je dodal. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodja skupine plačancev sicer ni navedel podrobnosti o točnem znesku, ki so ga zasegle ruske oblasti. Po poročanju ruskih medijev naj bi se v kartonskih škatlah nahajale štiri milijarde ruskih rubljev (okoli 43 milijonov evrov). 

Dogajanje v Rusiji se je danes zaostrilo na račun oboroženega upora skupine Wagner, ki s svojimi silami napreduje iz smeri juga Rusije proti Moskvi. Začelo se je dopoldne, ko so Wagnerjeve sile zavzele vojaške objekte v mestu Rostov na Donu.