Tujina

Prek spleta kupila škornje, iz paketa prilezel strupen škorpijon

Washington, 11. 10. 2024 10.25 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američanka je v priljubljeni spletni trgovini Shein kupila par škornjev, ob prejetju paketa pa je zgrožena ostala odprtih ust. V vrečki se je namreč plazila mala svetla živalica s kleščami in strupenim repom. Skupaj z obutvijo je namreč v paketu do nje pripotoval tudi živ škorpijon. Če bi škorpijon koga pičil, bi oseba zaradi njegovega strupa potrebovala medicinsko pomoč.

Ameriška študentka Sofia Alonso-Mossinger je povedala, da je odprla zunanjo embalažo, nato pa je opazila, da se v drugi vrečki nekaj premika."Sprva sem mislila, da je igrača, nato pa se je žival začela premikati," je dejala. V trenutku, ko je ugotovila, da je škorpijon pravi, je vrečko s parom škornjev zaprla ter poklicala sostanovalce, poroča BBC.

Kot je povedala ena od njenih cimer, ki je zaslišala krik groze v sosednji sobi, ni bil nihče od sostanovalcev ravno navdušen nad tem, da je v stanovanju škorpijon. "Najprej sem predlagala, da ga ubijemo, ampak so me opozorili, da to ni najbolj humano," je povedala Phoebe Hunt. Še en sostanovalec, Oliver James, ki študira zoologijo, je strupenega vsiljivca s kuhinjskimi kleščami raje prestavil v plastično posodo.

Živali so nato dali vodo in papir, pod katerim se je lahko skril. Nato pa so stopili v stik s strokovnjaki v Nacionalnem centru za dobro počutje plazilcev (NCRW).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je povedal eden od njihovih zaposlenih Chris Newman, so poročila o tovrstnih slepih potnikih presenetljivo pogosta. "Gre za vrsto Olivierus martensii," je dejal ter dodal, da bi oseba v primeru pika potrebovala medicinsko pomoč, potencialno pa da bi lahko bil tudi smrtno nevaren. "Je pa zaskrbljujoče, da je to že drugi takšen dogodek, ki smo ga imeli v manj kot enem mesecu," je še povedal.

"Bilo je strašljivo. Čeprav sem mislila, da me pajki in podobne živali ne motijo, pa ni bilo prijetno imeti v sobi škorpijona," je dejala 18-letna Sofia Alonso-Mossinger.

BBC se je z vprašanji obrnil tudi na podjetje Shein s sedežem na Kitajskem, od koder so jim odgovorili le, da incident preučujejo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.