Tujina

Potop do znamenitih razbitin v razburkanem morju ga je stal življenja

Epanomi, 02. 07. 2024 08.18 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Grčija je terjala še eno smrtno žrtev med turisti. A tokrat ne zaradi vročine. 33-letni britanski turist je namreč umrl med potapljanjem na priljubljeni potapljaški točki, pri znamenitih razbitinah Epanomi. Med njegovim podvigom se je namreč vreme spremenilo in razburkalo prej mirno morje. Moškega so nezavestnega potegnili iz vode, a mu tudi s takojšnjim oživljanjem niso več mogli pomagati.

Minuli konec tedna so iz morja pri razbitinah brodoloma Epanomi potegnili 33-letnega britanskega turista. The Independent navaja lokalne medije, ki pišejo, da je neimenovan moški umrl med potapljanjem v slabem vremenu in v razburkanem morju. "Plaval je v vodi, ko se je vreme spremenilo in je začelo deževati," je za The Sun povedal uradnik obalne straže.

Epanomi
Epanomi FOTO: Shutterstock

O težavah potapljača so lokalne oblasti obvestili ljudje, ki so bili na plaži in so opazovali potop. Potapljača pa je iz vode sicer potegnil eden od plavalcev.

Na kraj so nemudoma prihiteli reševalci, ki so 33-letnika skušali oživljati, a so bili pri tem neuspešni.

Smrt še enega britanskega turista je potrdilo tudi britansko zunanje ministrstvo, ki je sporočilo, da so v stiku z družino pokojnega ter tudi z lokalnimi oblastmi. Incident sicer preiskuje pristaniška uprava mesta Michaniona, obdukcijo pa bodo opravili v bližnji bolnišnici Hippocrates.

Brodolom Epanomi je priljubljena točka za potapljače, ki želijo videti ostanke ladje, ki je potonila pozimi leta 1970. Razbitine ležijo tik ob obali ene najbolj priljubljenih plaž blizu Soluna v severni Grčiji.

Grčija in njeni otoki so sicer v letošnjem letu terjali že več smrtih žrtev med turisti. Za izginotja in smrti so bile sicer krive predvsem visoke temperature ter nespametni turisti, ki so se v vročinskem valu odločili oditi na pohode. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NeXadileC
02. 07. 2024 13.10
In kaj se je točno zgodilo?
Grma53
02. 07. 2024 12.38
To še spijemo, pa gremo...
devlon
02. 07. 2024 10.09
-1
Iz bode ga je potegnil eden od plavalcev?