Tujina

S kamero v pisalu snemal gole otroke, drugi z mobitelom pod krila žensk

Zagreb , 04. 08. 2024 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K., STA, M.P.
Komentarji
30

Policisti so v soboto pridržali 33-letnika z otoka Pag, ker je z mobilnim telefonom poskušal fotografirati ženske pod krilom. Njegovo vedenje je opazil policist, ki ni bil v službi. Na območju Istre pa je policija v četrtek aretirala 59-letnega Danca, ki je z miniaturno kamero v kemičnem svinčniku snemal gole otroke. Po preiskavi je policija potrdila, da je danski državljan storil kaznivo dejanje izkoriščanja otrok za pornografijo.

Varnostniki v turističnem objektu v Istri so v četrtek popoldne policijo opozorili na starejšega moškega, ki je z miniaturno kamero v kemičnem svinčniku snemal gole otroke, je sporočila istrska policijska uprava.

Hrvaška policija
Hrvaška policija FOTO: Shutterstock

Policisti so moškega aretirali in na podlagi sodnega naloga opravili preiskavo objekta, v katerem je 59-letnik stanoval, ter vozila, ki ga je uporabljal. Med preiskavo so mu zasegli prenosni računalnik in USB ključke, na katerih so našli obremenilne dokaze.

Po opravljeni kriminalistični preiskavi so ga v petek privedli na policijsko postajo.

Poskušal snemati pod krili žensk, policisti so ga ustavili

Okoli 13. ure je moški v nakupovalnem središču na Pagu več ženskam večkrat poskušal potisniti svoj mobilni telefon pod krilo, da bi jih posnel, a je njegove poskuse opazil policist, ki takrat ni bil v službi. Takoj ko je videl, kaj moški počne, je poklical sodelavce, ki so hitro prišli in 33-letnika prijeli.

Zaradi motenja javnega reda in miru ter posebno predrznega in nedostojnega vedenja so ga privedli na policijsko postajo, v nedeljo pa naj bi ga privedli k sodniku za prekrške, ki mu bo določil kazen, poroča Zadarski.hr.