Tujina

Polna zasedenost kitajskih hotelov za hišne ljubljenčke

Peking, 29. 04. 2023 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kam s hišnim ljubljenčkom med prvomajskimi prazniki, se sprašujejo tudi mnogi Kitajci, ki se odpravljajo na oddih in svojega psa ali mačke ne morejo vzeti s sabo. Skoraj vsi hoteli za hišne ljubljenčke so namreč že polno zasedeni. Tudi eden izmed najbolj luksuznih tovrstnih hotelov v Pekingu.

Praznik dela je tik pred vrati. Številni Kitajci bodo pet dela prostih dni izkoristili za obisk sorodnikov, tisti bolj premožni pa si bodo privoščili oddih. Lastniki hišnih ljubljenčkov zato mrzlično iščejo proste sobice v hotelih za živali. V Pekingu so skoraj vsi tovrstni hoteli že polno zasedeni, saj so številni lastniki mačk in psov prenočišča za svoje ljube živali rezervirali že dva meseca vnaprej. Enega najbolj luksuznih hotelov za hišne ljubljenčke vodi Jue Čjan. 

Lusksuzni živalski hoteli na Kitajskem
Lusksuzni živalski hoteli na Kitajskem FOTO: Shutterstock

 

S steklom obdane sobice v hotelu gospe Jue štirinožnim gostom ponujajo vse potrebno udobje. Nekatere so opremljene s kamerami, da lastniki živali lahko prek aplikacije na daljavo spremljajo počutje svojih ljubljenčkov. Hotel poleg prenočišč in hrane psom in mačkam ponuja še sprostitev v bazenu ali ob njem, pa tudi velnes, ki vključuje osnovno nego, kopanje in striženje. Osebje hotela skrbi tudi za zabavo živalskih gostov in redne sprehode. Vse to za 27 evrov na dan.

V hotelu za hišne ljubljenčke
V hotelu za hišne ljubljenčke FOTO: Shutterstock

Hotel ponuja tudi storitve na domu. Pasje in mačje "varuške" pri tem uporabljajo očala za tako imenovano "razširjeno resničnost" za lažjo komunikacijo med lastniki in ljubljenčki. "Lastniki hišnih ljubljenčkov lahko spremljajo prenos naših storitev v živo prek naših mini programov. S svojimi živalmi lahko tudi komunikacijo v realnem času," prvi lastnica hotela Jue Čjan.

Kitajska industrija hišnih ljubljenčkov je v razcvetu. Živali so postale sestavni del družine, predvsem pri mlajših generacijah, ki so dobro izobražene in premožnejše, poroča kitajski novičarski portal China Briefing. Kitajska industrija hišnih ljubljenčkov je bila lani vredna skoraj 36 milijard evrov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mr.poper
29. 04. 2023 14.12
+2
Vsak je za nekaj
KrofKrof
29. 04. 2023 13.36
+1
A niso psi del kitajske kulinarike?
PomisliNaSonce
29. 04. 2023 14.27
+0
Ja saj kdor ga ni prej pojedel. Sj veš,kitajci pa posel