Tujina

Fotografinjo v gorah ugriznila kača, našli so jo zbegano in dehidrirano

Sydney, 28. 10. 2024 14.02 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po obsežni iskalni akciji so v oddaljenem avstralskem gorovju našli fotografinjo, ki je bila pogrešana več dni. Med obiskom nacionalnega parka, kamor se je odpravila fotografirat konje, jo je ugriznila kača, poleg tega pa si je zvila še gleženj. Tako je več dni v bolečinah čakala na pomoč.

48-letna fotografinja Lovisa Sjoberg je redna obiskovalka nacionalnega parka Kosciuszko, kjer pogosto dokumentira dvije konje, ki živijo v avstralskih Snežnih gorah, poroča BBC. 

Iskati so jo začeli po tem, ko je podjetje, pri katerem je najela avtomobil, obvestilo oblasti, da Sjobergova vozila ni vrnila in da z njo ne morejo vzpostaviti stika. Njeno vozilo so kasneje našli zapuščeno in odklenjeno. 

Policija Novega Južnega Walesa je sprožila obsežno iskalno akcijo, v kateri so sodelovali gasilci, ekipe s psi, čuvaji parkov in helikopterji. Zaskrbljenost je bila vse večja, potem ko jo po več dneh niso uspeli najti, temperature na omenjenem območju pa so se ponoči spustile do ničle.

Nacionalni park Kosciuszko
Nacionalni park Kosciuszko FOTO: Shutterstock

V nedeljo popoldne po lokalnem času je 48-letnico nato našel zaposleni v službi za nacionalne parke in divje živali. Bila je zbegana in poškodovana. Policija je pojasnila, da je Sjobergova več dni tavala po divjini, pred tem pa jo je ugriznila kača, katere strup je močan nevrotoksin in lahko povzroči smrt brez zdravniške pomoči.

"Pravzaprav je lahko zelo srečna, da je živa, očitno je šla skozi težko situacijo," je dejal načelnik policije okrožja Monaro Toby Lindsay. Kot je še pojasnil Lindsay, si je 48-letnica med tavanjem po gostem grmičevju zvila tudi gleženj, ko so jo našli, pa je bila hudo dehidrirana.

  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
28. 10. 2024 14.12
-1
?kaj je danes pocel leteci helikopter v smeri od velke planine proti brnku..me bolj zanima(oz : bi me bolj zanimalo
Dirty Harry
28. 10. 2024 16.25
Leteči helikopter ? Res nekaj neobičajnega.