Tujina

Po napadu z nožem umrl večkrat zaboden 29-letni policist

Mannheim, 03. 06. 2024 06.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med napadom z nožem, ki se je pretekli teden zgodil v Nemčiji, je bil hudo ranjen tudi eden od policistov, ki se je odzval na napad. Policist je bil vse od petka v kritičnem stanju, v nedeljo pa je umrl, so sporočile lokalne oblasti. Napad se je sicer zgodil na demonstracijah skrajne desnice v mestu Mannheim.

V petkovem napadu z nožem, ki se je zgodil na demonstracijah skrajne desnice, je bilo ranjenih šest oseb, tudi 29-letni policist. Domnevni storilec ga je večkrat zabodel v predel glave, zaradi česar je bil moški vse od napada v kritičnem stanju, poroča BBC. Kljub operaciji pa je 29-letnik v nedeljo popoldan zaradi hudih poškodb umrl.

Po napadu v Mannheimu
Po napadu v Mannheimu FOTO: Profimedia

"Novica me je močno pretresla," se je po smrti policista odzval voditelj zvezne dežele Baden-Württemberg Winfried Kretschmann. "Vse naše misli so z njegovo družino, sorodniki in sodelavci," je dejal ter dodal, da ta dogodek še toliko bolj kaže, kašnemu tveganju so policisti izpostavljeni vsak dan.

V nedeljo popoldan se je na trgu, na katerem se je odvil napad, odvilo tudi bdenje. Okoli 800 ljudi je sklenilo roke ter na ta način vzpostavilo živo verigo. S tem so po besedah organizatorjev želeli poslati sporočilo proti sovraštvu in nasilju.

Napad se je zgodil na shodu skrajnih desničarjev. Ranjen je bil tudi protiislamski aktivist Michael Stürzenberg, ki je imel na demonstracijah govor.

Domnevni napadalec, ki so ga pristojni prijeli na kraju samem, naj bi bil 25-letni Afganistanec, ki je v Nemčijo prispel leta 2014. Njegov motiv pa za zdaj po besedah policije ostaja neznan.