Tujina

Po 19 dneh iskanja našli truplo osemletne turške deklice

Istanbul, 09. 09. 2024 10.37 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Truplo osemletne Narin Güran so našli v bližnjem potoku v nedeljo, 19 dni po njenem izginotju v turškem Diyarbakrju. Vse kaže, da je vrečo s truplom nekdo poskušal skriti med vejevje in kamenje. Obdukcija je razkrila grozljive podrobnosti.

"Na žalost so naše ekipe našle truplo naše pogrešane deklice Narin, ki je izginila v soseski Tavantepe v okrožju Balar v Diyarbakrju. Molim za Alahovo usmiljenje, naj najde svoje mesto v raju," je sporočil notranji minister Ali Yerlikaya.

Truplo male Narin Güran so našli v potoku, dva kilometra oddaljenem od njene domače vasi, in ga prepeljali na obdukcijo na Inštitut za sodno medicino v Istanbulu. Po preliminarnem forenzičnem poročilu so na vratu našli sledi davljenja, imela je zlomljeno nogo, truplo pa je bilo v vodi 15 dni, poroča TGRT Haber.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tisti, ki so odgovorni za Narinino smrt, bodo privedeni pred sodišče," je napovedal pravosodni minister Ylmaz Tunc.

Spomnimo 

Narin se 21. avgusta ni vrnila domov iz šole. Posnetek šolske kamere, ki je nastal 21. avgusta ob 15.15, prikazuje, kako se druži s štirimi prijatelji, nato pa se po hriboviti poti odpravi domov.

Po njenem izginotju je stekla obsežna iskalna akcija. Policija je preiskala skupno 12.565 vozil, zaslišali so 130 oseb ter preverili še 32.952 drugih oseb, s sedmimi psi sledniki pa so preiskali več kot 11 tisoč hektarjev. Policija je preiskala tudi mestno pokopališče, sploh nedavno izkopane grobove. Neuspešno.

22. avgusta so tri kilometre od hiše družine Güran našli otroški copat, po šestih dneh pa še enega dva kilometra stran. Vendar je družina povedala, da nista njena.

Pridržali 24 oseb, tudi mamo in očeta

Preiskovalci so zaslišali člane družine in pridržali skupno 24 oseb, tudi njeno mamo in očeta. Za kratek čas so pridržali tudi 18-letnega brata pogrešane, ki je imel na svojem telesu sledi ugrizov. A pozneje so ga izpustili, saj inštitut za sodno medicino v Istanbulu ni mogel nedvomno potrditi, da sledi pripadajo Narin.

Nazadnje pa so aretirali dekličinega strica Salima Gürana. Med preiskavo so v njegovem avtomobilu odkrili sledi DNK, ki pripadajo prav mali Narin, poročajo tuji mediji. Ugotovili so tudi, da je Salim po dekličinem izginotju s telefona izbrisal vsa sporočila in pretekle klice. Na sodišče so ga pripeljali v oklepnem vozilu, 2. septembra pa so ga aretirali zaradi suma kaznivega dejanja umora.