Tujina

Plaz v Nepalu s ceste odnesel več deset potnikov na dveh avtobusih

Katmandu, 12. 07. 2024 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
0

Približno 100 kilometrov zahodno od Katmanduja je v obdobju monsunskega deževja zemeljski plaz s ceste odnesel dva avtobusa. Reševalci pogrešajo najmanj 63 ljudi z dveh avtobusov, potem ko ju je plaz odnesel v dolino reke Trishuli, navajajo nepalske oblasti.

Nesreča se je zgodila v nepalskem okrožju Chitwan, na cesti med krajema Narayanghat in Mugling. Reševalne ekipe so do večera pregledovale območje nesreče in iskale pogrešane, nato pa so začasno prekinile iskanje, s katerim bodo nadaljevale v soboto.

Po oceni lokalnega uradnika sta avtobusa prevažala najmanj 66 potnikov, trije so se uspeli rešiti. Natančnega števila potnikov sicer ne vedo, saj je mogoče, da sta avtobusa med potjo sprejela še kakšnega.

Od začetka junija so z monsunskim deževjem povezane nesreče, med njimi zemeljskimi plazovi, poplave in udari strel, po podatkih Nacionalnega urada za zmanjševanje in obvladovanje tveganja nesreč, terjale najmanj 80 življenj.

V Nepalu deževje v monsunski sezoni, ki traja od junija do septembra, pogosto povzroča obsežno škodo, vendar je hkrati ključnega pomena za kmetijstvo v državi s 30 milijoni prebivalcev.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.