Tujina

Moški v napadu z nožem v Tel Avivu ubil dve osebi

Tel Aviv, 04. 08. 2024 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V napadu z nožem blizu Tel Aviva sta bili ubiti dve osebi, dve pa poškodovani, so sporočile izraelske zdravstvene službe. Policija pa je sporočila, da so palestinskega osumljenca z Zahodnega brega "nevtralizirali" in da je pozneje umrl v bolnišnici.

Iz izraelske službe za nujno pomoč so sporočili, da je šlo za "zapleten teroristični napad", saj so bile žrtve v kraju Holon v južnem predmestju Tel Aviva na treh različnih lokacijah med seboj oddaljene okoli 500 metrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po poročanju izraelskih medijev sta bila v napadu ubita 66-letna Izraelka in približno 80 let star Izraelec, ki sta poškodbam podlegla v bolnišnici. Poškodovana sta bila še dva moška. Mlajši, 26-letnik, je lažje poškodovan, huje ranjen pa je 68-letnik.

Napad se je zgodil v času zaostrenih napetosti v Izraelu in regiji, potem ko so Iran, palestinsko islamistično gibanje Hamas ter libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah zagrozili s povračilnimi ukrepi po sredinem umoru vodje Hamasa Ismaila Hanije v Teheranu in torkovem umoru enega najvišjih poveljnikov Hezbolaha Fuada Šukra blizu Bejruta. Za slednjega je odgovornost prevzel Izrael, za prvega pa ne, a ga zanj krivita tako Hamas kot Iran.