Tujina

Obsežna iskalna akcija za osemletno turško deklico, aretirali njenega brata

Ankara, 29. 08. 2024 11.21 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iskalna akcija za turško deklico Narin Güran, ki je bila pogrešana že vse od 21. avgusta, se nadaljuje. Nadzorne kamere na bližnji šoli so na dan izginotja osemletnico posnele, ko se je z vrstniki vračala s tečaja. Sodeč po izjavi njenih prijateljev, se je kasneje ločila od skupine in se po cesti podala do hiše, do katere pa ni nikoli prišla. Turške oblasti so zaslišale 130 ljudi ter na teren poslale tudi službene pse, ki pomagajo pri iskanju osemletnice. Po osmih dneh pa naj bi v pripor privedli njenega 18-letnega brata, na telesu katerega so odkrili ugrize.

Osemletna Narin Güran je 21. avgusta od doma odšla na tečaj korana, a se po njem ni več vrnila domov. Njeni sorodniki so prvotno mislili, da se je šla po tečaju igrat z drugimi otroki k stricu, a so naposled šokirani ugotovili, da deklice ni tam.

 Po poročanju turških medijev so takoj po prijavi izginotja sprožili iskalno akcijo, v vas v bližini Diyarbakrja pa so napotili lokalne reševalne ekipe, vključno z žandarmerijo, psi sledilci in ekipami za iskanje pod vodo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oblasti so zaslišale okoli 150 lastnikov vozil, ki naj bi se v času izginotja deklice nahajali na območju. Preiskali so tudi hiše v soseščini in 20 kilometrov dolg namakalni kanal, okoliška močvirja, polja in vodnjake. Policijski helikopterji preiskujejo območje iz zraka.

Otroški čevelj, posnetek, aretacija brata?

V noči na 22. avgust so med preiskavo ob cestišču, približno tri kilometre od doma družine Güran, našli otroški čevelj. Obuvalo so pokazali dekličinim staršem, ki so sprva potrdili, da pripada Narin, a so kasneje sporočili, da velikost čevlja ni prava. Kljub temu so obuvalo odnesli v laboratorij na nadaljnjo preiskavo.

Od začetka iskalne akcije so pregledali tudi več posnetkov, eden od njih prikazuje deklico na dan izginotja. Narin se na posnetku s štirimi prijateljicami vrača s tečaja. Kot so povedale vrstnice, se je deklica kasneje ločila od skupine in se po hriboviti cesti podala proti svojemu domu. A do domače hiše naj ne bi nikoli prišla.

Za kurdski spletni portal Rûdaw je dekličina mama Yüksel Güran povedala, da si obupno želi, da bi hčer našli čim prej.  "Počutim se, kot da se svet okoli mene sesuva. Ne morem dihati, ne razumem ljudi. Kot bi bila v ječi. Ne vem, ali je moja hči v rokah dobrih ali slabih ljudi. Ne vem, ali je živa ali mrtva," je delila svoj obup.

Pravosodni minister Yilmaz Tunc je sicer sporočil, da preiskava poteka v več smereh, potrdil pa je tudi, da je ena oseba v priporu. Aretirali naj bi njenega 18-letnega brata, na telesu katerega naj bi odkrili ugrize. Zaradi slednjih ga bodo pregledali na inštitutu za sodno medicino v Istanbulu, kjer bodo preverili, ali bi rane lahko povzročila izginula deklica.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hisantora
30. 08. 2024 11.27
A za tole so pa dobri psi???? Drgač pa za pobit ....a ne Turčija????
Ramzess
29. 08. 2024 20.21
-4
"kjer bodo preverili, ali bi rane lahko povzročila izginula deklica" Le kako bodo ugotovili, rabijo vzorec, model njenega ugriza. Izginula ga je lahko ugroznila preden je izginila, morda v drugih okoliščinah. Vseeno jih lahko tolmačijo njemu v škodo.
Ramzess
29. 08. 2024 20.19
-3
Čevelj gre vseeno v preiskavo čeprav ni njen.
XVXC
29. 08. 2024 16.05
+20
Čudne stvari se dogajajo. Kaj je z dekllico iz Srbije ???
Sandx
29. 08. 2024 14.34
-13
Zalostno …samo Turki sploh nevejo za SLO. Vi kr neke lokalne novice tuki objavljate kot da zivi miljon Turkov v SLO?!
Maxx365
29. 08. 2024 15.43
+15
In? Je pa zanimivo kaj tudi iz sveta izvedet, a ne.
Sandx
29. 08. 2024 16.07
-6
Rosie01
29. 08. 2024 20.42
+2
Ti ne nabijaj🤦🏼‍♀️ ker del novic ti ni jasen? Novice so zato da izves kaj se dogaja po svetu