Tujina

S tem, ko iz vratu ni odstranil puščice, si je rešil življenje. Napadel je vahabit

Beograd, 29. 06. 2024 13.32 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.V., N.Š.
Komentarji
38

Pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu je napadalec ustrelil pripadnika srbske žandarmerije, ki je v tistem času varoval veleposlaništvo. Podpredsednik srbske vlade in minister za notranje zadeve Ivica Dačić je napad označil za teroristično dejanje, preiskava še poteka.

Okoli 11. ure zjutraj je moški stopil pred izraelsko veleposlaništvo, v roki pa naj bi imel vrečko. Večkrat naj bi prišel blizu hiške pred veleposlaništvom, v kateri je sedel pripadnik žandarmerije in ga ogovoril. Nato je iz vrečke potegnil orožje in ga ustrelil v vrat.

Slednji je v samoobrambi uporabil orožje in ustrelil napadalca, ki je posledično zaradi hudih poškodb umrl, piše Telegraf. Pripadnika srbske žandarmerije so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Notranji minister Ivica Dačić, ki je po napadu nemudoma odšel v bolnišnico k ranjenemu, ki je po besedah zdravnikov napad preživel le zaradi velike sreče. 

Kot je povedal minister, je pripadniku žandarmerije življenje rešilo to, da ni odstranil puščice iz vratu.

"Upali smo tudi, da bo napadalec ostal živ, da bomo dobili pojasnila. Dejstvo je, da je bil vahabit. Poleg samostrela je bil oborožen tudi z nožem. Najprej je treba določiti natančno identiteto organizacije, s katero je povezan. Razen terorizma ni nobenega drugega motiva," je še dodal. 

Novosti.rs poročajo, da je bil napadalec srbski državljan iz Mladenovca. Šlo naj bi za 25-letnega Miloša Žujovića, vahabita, ki se je preimenoval v Salahudina. Bil je poročen in je živel v Novem Pazarju, nekoč pa je dostavljal hrano za znano podjetje.