Tujina

Nekdanji črnogorski predsednik trdi, da so nanj načrtovali atentat

Podgorica, 13. 07. 2024 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji predsednik Črne gore Milo Đukanović je obvestil pristojne institucije, da naj bi nanj načrtovali poskus atentata. S policijske uprave so sicer sporočili, da še nimajo informacij, ki bi kazale na tako aktivnost.

"Nekdanji predsednik je informacije prejel od nekaterih mednarodnih uradnikov iz obveščevalne skupnosti in je s temi informacijami seznanil državne organe," so sporočili iz Đukanovićega urada, a niso povedali, od koga in kdaj je nekdanji črnogorski predsednik dobil te informacije, piše Index.

Milo Đukanović
Milo Đukanović FOTO: AP

Vir blizu Đukanovića trdi, da ga je o tem atentatu obvestil "visok tuji vojaški uradnik s Kosova". Šlo naj bi za organizirano kriminalno združbo iz sosednje države, ki naj bi načrtovala atentat v dogovoru z varnostnimi službami tretje sosednje države.

Predsednik države ima sicer ob prenehanju funkcije pravico do stalnega zavarovanja v skladu z varnostno oceno, ki jo določi pristojni organ, v Črni gori je za to odgovorna Agencija za nacionalno varnost. Kot poroča Index, je bil Đukanović deležen okrepljenega varovanja. A vendar naj bi bilo varovanje odpovedano v Đukanovićem kraju prebivališča, črnogorske varnostne službe pa naj nekdanjega predsednika niso povabile niti na pogovor.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
13. 07. 2024 18.00
+0
Nepomembni kekec. Razen če se zmeraj dila drogo....pa so ga njegovi hoteli...
300 let do specialista
13. 07. 2024 17.06
+4
Izdajalec, sam ve, da je dolžan ogromno, ne denarja, vesti, to je najbolj skorumpirana politična oseba Evrope, pijavka je bila na oblasti akoraj tri desetletja...šve.rcar.
JAZsemTI
13. 07. 2024 16.52
+5
Borec21
13. 07. 2024 16.45
+3
Mali miloševiči