Tujina

Napadalec z nožem v nemškem Mannheimu ranil več oseb

Mannheim , 31. 05. 2024 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Malo po 11.30 je napadalec z nožem v nemškem mestu Mannheim na demonstracijah skrajne desnice napadel in ranil več ljudi, tudi policista. Policija je napadalca ustrelila.

Trg v mestu Mannheim, kjer je prišlo do napada
Trg v mestu Mannheim, kjer je prišlo do napada FOTO: Profimedia

Na posnetkih, ki so nazorni in jih ne bomo objavili, napadalec z nožem priteče do manjše skupine udeležencev shoda in več oseb porine na tla ter jih z nožem skuša zabosti. Napadalca je obkolilo več policistov, enega je napadalec zabodel v zadnji del vratu. Policija, ki je bila v nekaj sekundah na kraju, ker so shod varovali, je napadalca ustrelila.

Kakšno je stanje napadalca in žrtev, ni znano. Nemški Bild sicer poroča, da je napadalec umrl. Ranjene naj bi bile tri osebe, od tega policist, vse so odpeljali v bolnišnico. Prva tarča napadalca pa naj bi bil starejši moški, sicer aktivist, javnosti znan kot glasen kritik islama, ki naj bi se pripravljal na govor na shodu. 

Policija je napadalca kmalu ustrelila, ker so ob robu trga shod varovali.
Policija je napadalca kmalu ustrelila, ker so ob robu trga shod varovali. FOTO: Profimedia

"Na trgu v Mannheimu poteka obsežna policijska operacija," so v izjavi zapisali pri nemški policiji. Aktivirali so helikopter, območje nadzirajo tudi z droni. Železniške povezave v neposredni bližini mesta so do nadaljnjega ustavljene. 

Na trgu se je sicer zbrala majhna skupina pripadnikov skrajne desnice. Ob stojnici so izobesili zastavo Nemčije in Izraela.