Tujina

Na poplavljenih ulicah Floride nova nevarnost – lačni aligatorji

Tampa, 11. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dva tedna po uničujočem orkanu Helene je Florido prizadel nov orkan Milton. Ocena škode še poteka, več milijonov ljudi pa je brez elektrike. Tamkajšnje oblasti so prebivalce pozvale, naj se še ne vračajo na prizadeta območja, v prihodnjih dneh namreč pričakujejo poplave. Trenutne razmere pa so na poplavljene ulice privabile tudi aligatorje, ki iščejo hrano.

Christopher Gillette, ki vodi zavetišče za živali na severu Floride, je svoje sledilce na Instagramu posvaril pred aligatorji, ki se bodo po neurju v iskanju hrane pojavili na poplavljenih ulicah. 

"Pazite na kače in aligatorje v poplavnih vodah, ostanite varni in se izogibajte vodi. Ne hranite jih, držite otroke in hišne ljubljenčke stran od vode, ne plavajte," je zapisal. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prebivalec North Fort Myersa se je z aligatorjem soočil pred svojim domom. Ko je odprl vrata svojega avtomobila, je iz vode na vozilo planil aligator in pregriznil pnevmatiko, poročajo ameriški mediji. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po besedah Gilletteja se aligatorji med nevihto skrijejo, pod vodo pa lahko brez novega vdiha zdržijo tudi do šest ur. Toda ko se bodo vremenske razmere umirile, bodo poplavne vode za aligatorje kot odprta avtocesta, opozarja. 

Na Floridi sicer po nekaterih ocenah živi okoli 1,25 milijona aligatorjev. 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AimBotkin
11. 10. 2024 08.12
+1
Čakam današnji prispevek kako se je Kamala osramotila v Town Hallu. Sam vrjetno bo prej kakšen fejk članek o Trumpu.
KRAMPAJ
11. 10. 2024 08.10
+1
Ja valjda ni na dieti aligator.
Blue Dream
11. 10. 2024 08.03
+2
Lačni aligatorji? resno?
katalizatorček
11. 10. 2024 08.11
+1
Blue Dream
11. 10. 2024 08.15
bil je neki žifčn ful, pa lačn k pr norcih