Tujina

Na Otoku v strahu pred Ashley: s seboj prinaša močne vetrove

London, 20. 10. 2024 13.29 | Posodobljeno pred 13 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vihar Ashley bo po napovedih vremenoslovcev v Združeno kraljestvo prinesel močan veter in obilno deževje. Močno neurje lahko povzroči motnje v prometu, škodo na zgradbah in izpade elektrike. Ogroža lahko tudi življenja, opozarjajo.

Oblasti na Otoku opozarjajo, da bo prvi vihar v sezoni, Ashley,  lahko povzročil nevarnost za življenje zaradi močnih vetrov, poroča Skynews. Meteorološki urad je v nedeljo za zahod Škotske izdal opozorilo o hudih vremenskih razmerah za sunke vetra s hitrostjo od 113 do 129 km/h, poroča BBC. 

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: AP

Prav tako so izdali opozorilo o hudih vremenskih razmerah za celotno Škotsko in Severno Irsko ter dele severozahodne Anglije in Walesa za sunke vetra od 80 do 97 km/h v notranjosti in od 97 do 113 km/h na obalnih in hribovitih območjih. Vetrovi sovpadajo z visokim spomladanskim plimovanjem, kar pa prinaša nevarnost velikih valov in poplavljanja obale, svarijo meteorologi. 

Opozorilo za severozahod Škotske velja do polnoči, meteorološka služba pa opozarja, da so zaradi velikih valov možne poškodbe in ogroženost prebivalstva.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.