Tujina

Musk: Twitter ne želi sprejeti besede 'da'

San Francisco , 07. 10. 2022 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Musk se je odločil, da od nakupa Twitterja le ne bo odstopil. Zoper Muska je zaradi poskusa odstopa od nakupa podjetja sicer Twitter vložil sodni postopek, ki je prestavljen na 28. oktober, in čeprav je Musk tako dobil čas, da zagotovi denar za prevzem družbenega omrežja, v podjetju niso naklonjeni prekinitvi sodnega postopka. Muskovi odvetniki so ob tem izpostavili, da je presenetljivo, da Twitter "vztraja pri nadaljevanju tega sodnega postopka, s čimer nepremišljeno ogroža posel in igra na srečo z interesi svojih delničarjev."

V sodni vlogi je Elon Musk dejal, da je platforma družbenih medijev izrazila pomisleke glede "možnosti, da v prihodnosti ne bo mogla pridobiti dolžniškega financiranja" za plačilo posla.

Elon Musk in Twitter
Elon Musk in Twitter FOTO: Profimedia

Julija je Twitter Muska tožil, potem ko je skušal odstopiti od nakupa podjetja. Musk je sodišče ob tem prosil, naj ta pravni boj odloži. 

Dejal je, da sodni postopek ni več potreben, potem ko je ta teden nepričakovano izjavil, da je pripravljen nadaljevati prvotni načrt prevzema, dokler ne bo prejel finančnih sredstev in končal pravne bitke, poroča BBC.

Muskovi odvetniki so v vlogi zapisali, da "ni potrebe po pospešenem sojenju, da bi obtožencem naložili, naj storijo, kar že počnejo. Vendar pa Twitter ne bo sprejel pritrdilnega odgovora. Presenetljivo je, da vztrajajo pri nadaljevanju tega sodnega postopka, s čimer nepremišljeno ogrožajo posel in igrajo na srečo z interesi svojih delničarjev."

Twitter je v svoji četrtkovi vlogi za okrožno sodišče v zvezni državi Delaware izjavil, da nasprotuje prekinitvi sodnega postopka, in takšno potezo označil za "povabilo k nadaljnjim zlorabam in zavlačevanju." 

Dejal je, da ne zaupa obljubam Muska, in opozoril, da je ena od bank, ki je pomagala financirati posel, ta teden potrdila, da od Muska ni prejela nobenega obvestila o načrtih za nadaljevanje postopka. 

"Toženi stranki lahko in morata skleniti posel takoj prihodnji teden," je zapisalo podjetje. "Dokler se toženi stranki ne zavežeta, da bosta posel sklenili, kot je zahtevano, ima Twitter pravico do svojega dneva na sodišču." 

Aprila Musk napovedal načrt za nakup Twitterja

Musk je aprila napovedal načrt za nakup Twitterja za 54,20 dolarja oziroma 55,35 evra na delnico. Vendar se je le nekaj tednov pozneje od posla umaknil, rekoč, da ga skrbi, da je število lažnih računov na platformi večje, kot je trdil Twitter. 

Twitter je na koncu vložil tožbo, da bo Muska prisilil k dokončanju posla. V tožbi so trdili, da je bil Musk zaskrbljen zaradi cene, ki jo je moral plačati, potem ko se je močno znižala vrednost delnic tehnoloških podjetij, vključno s podjetjem Tesla, ki ga vodi in je osnova za večino njegovega premoženja. 

Musk naj bi bil ta teden zaslišan v okviru priprav na sojenje, ki naj bi se začelo 17. oktobra. Sojenje je zdaj prestavljeno na 28. oktober, da bi se lahko sklenil posel, je razvidno iz dokumentacije. 

Delnice Twitterja so se zaradi dvomov vlagateljev, da bo posel izpeljan, znižale za več kot 3 odstotke. 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bover
09. 10. 2022 15.42
Kar po Slovensko naj rece "JA"
RichPiana
07. 10. 2022 11.25
+1
Baje se vrneta Trump in Jones na twitter. Wokerji so na aparatih.
Zmaga Ukrajini ......
07. 10. 2022 10.55
-2
Lahko bi se reklo, da ima teslić najdražji jezik v zgodovini človeštva. 🤣 Najkasneje sedaj je dojel, da se je včasih bolje ugriznit vanj, če ne mara zelo globoko seči v žep. 🤣🤣🤣
nebel
07. 10. 2022 10.52
+4
Res bi bilo fino, ko bi izvedel kje resnično stanje stvari, ne pa tako medijsko zakrito in skrivljeno, kot smo ga deležni sedaj. Konkurenca ne bo škodila, ker zaenkrat vsi trobijo samo eno in isto sproducirano "resnico".
WolfeWoof
07. 10. 2022 10.41
-6
Noben noče tega ker se Musku meša. Ste vidli kaj je napisal sploh? Pa kako ga je tisti Nemc okregal. Zaradi tega se gre. On bi sam rad da pravila spremeni u to da lohk pol on briše stvari. Ampak poglejte realnost, lastnik podjetja nima take moči sploh. Lahko sam zapre ja ampak pol bo pa folk naredu neki druzga. Sej je zdejšnji lastnik tut en pa ta človek ne more spreminjat pravil. Nima moči. Tako da Musk tut nebi imel sam gnar zapravlja pa norca brije. Nč drugega. Kir bedak.
BitterTruth
07. 10. 2022 10.47
+3
Model on twitne in gre celotna veja gospodarstva v maloro... al jo pa naredi iz nic... jaz ga ne maram ampak ne morem zanikati njegovega vpliva, ti pa izgleda da samo nimas tri ciste
Millady
07. 10. 2022 10.48
-2
kokon12
07. 10. 2022 10.53
+1
kokon12
07. 10. 2022 10.55
+1
gorencdask
07. 10. 2022 11.51
Človek, preberi še enkrat, kar si napisal in tokrat imej v mislih, kaj vse je Musk do sedaj dosegel. Mogoče ti bo prebilo, kdo je bedak.
LocoCoco
07. 10. 2022 10.30
-1
To igračkanje ga bo tokrat drago stalo...