Tujina

Moški z mečem zabodel več oseb, umrl najstnik

London, 30. 04. 2024 13.58 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.V., M.P.
Komentarji
0

V zgodnjih jutranjih urah se je moški v severovzhodnem Londonu z avtomobilom najprej zaletel v hišo, nato pa iz vozila izstopil, pograbil meč in začel napadati ljudi. Londonska reševalna služba je sporočila, da je bilo v napadu zabodenih pet oseb. Med ranjenimi naj bi bila tudi dva policista. Poškodovane so reševalne službe prepeljale v bolnišnico, a za zabodenega 14-letnika so bile poškodbe žal usodne. 36-letnega napadalca so aretirali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Malo pred sedmo uro zjutraj je bila metropolitanska policija obveščena o vozilu, ki je trčilo v hišo. A incident se tukaj ni končal. Iz vozila je namreč izstopil moški, oborožen z mečem in začel napadati mimoidoče. "Policija in druge službe za nujno pomoč so v Hainaultu v vzhodnem Londonu posredovale pri resnem incidentu, v katerem je bil aretiran moški z mečem," je sporočila metropolitanska policija.

Pet ljudi je bilo zabodenih, oskrbeli so jih na kraju dogodka in odpeljali v bolnišnico, med njimi naj bi bila tudi dva policista. Oba naj bi imela hude poškodbe a niso življenjsko ogrožajoče.

Med ranjenimi je bil tudi 14-letni deček, ki pa je kmalu po prihodu v bolnišnico umrl. Tuji mediji so sicer sprva poročali, da je deček star 13 let, a je britanska policija starost umrlega najstnika kasneje popravila.

Ena od varnostnih kamer na vratih hiše je uspela posneti trenutek, ko so policisti osumljenca obvladali s paralizatorjem in ga pridržali. Na fotografijah je videti moškega, ki v rokah drži meč, ter kasneje policiste, ki ga držijo na tleh. Zaradi ran so ga po prijetju odpeljali v bolnišnico, a ga še niso uspeli zaslišati.

Osumljenec naj bi bil 36-letni moški, policija pa zaenkrat izključuje možnost terorizma, piše Guardian. A kot pravijo, trenutno preiskujejo, ali je imel osumljenec duševno bolezen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na napad se je odzval londonski župan Sadiq Khan in ga opisal kot "uničujoč in grozljiv". "Prepričan sem, da govorim v imenu celotnega mesta, ko rečem, da so naše misli in molitve s tem otrokom in njegovo družino," je dejal. Ob tem se je zahvalil policistom za njihov pogum in opozoril, da bodo na območju postavljeni dodatni policisti, poroča Sky News.

Prav tako pa se je odzval tudi kralj Karel III. Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, je kralj prosil, da ga obveščajo o podrobnostih incidenta. "Njegove misli in molitve so z žrtvami in njihovimi svojci, zlasti z družino pokojnega dečka," so sporočili ter dodali, da kralj ob tem pozdravlja pogum reševalcev, ki so pomagali "omejiti situacijo".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou