Tujina

Med kampiranjem pobegnil, nato prehodil 1500 kilometrov, da bi se vrnil domov

Salinas, 21. 09. 2024 16.42 | Posodobljeno pred 9 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Susanne in Benny Anguiano sta se odločila, da bosta na kampiranje v nacionalnem parku Yellowastone vzela tudi svojega štirinožnega kosmatinca. A mucek Rayne Beau je imel očitno povsem svoje načrte za oddih v naravi. Med izletom je namreč pobegnil med drevesa in izginil, njegova lastnika pa sta se morala tako domov vrniti sama, misleč, da ljubljenčka ne bosta nikoli več videla. Skoraj mesec dni pozneje pa je zakonca presenetil klic iz podjetja z mikročipi. Sporočili so jima, da je njun mucek na varnem in od njiju oddaljen le približno 200 kilometrov.

Pustolovščina mucka z imenom Rayne Beau se je začela 4. avgusta, ko sta se njegova lastnika odločila, da se s svojima dvema kosmatincema odpravita na izlet v nacionalni park Yellowstone. Benny in Susanne Anguiano sta se tako tistega dne odpeljala v park za avtodome Fishing Bridge, a počitnice so se končale slabo, poroča Sky News.

Rayne Beau se je namreč prestrašil in zbežal med bližnja drevesa. Kljub štiridnevnemu iskanju zakonca Anguiano nista mogla najti svojega izgubljenega ljubljenčka, zato sta se težkih src naposled vrnila v Kalifornijo, v mesto Salinas.

Vendar pa Susanne Anguiano ni izgubila upanja, da bo nekoč znova ugledala obrazek svojega izgubljenega mačka. Kot se spominja danes, je na poti domov videla dvojno mavrico, kar je vzela kot znak, da bo z muckom še vse v redu.

Nato sta zakonca avgusta prejela klic iz podjetja za mikročipe, ki ga je nosil tudi njun Rayne Beau. V podjetju so jima povedali, da je njun hišni ljubljenček na varnem in zdrav ter da ju čaka v Društvu za preprečevanje okrutnosti do živali (SPCA) v Rosevillu v Kaliforniji. Zavetišče za živali je od parka Yellowstone oddaljeno 1448 kilometrov, od njunega doma pa le dobih 300 kilometrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lastnika sta svojega izgubljenega kosmatinca prevzela že dan po prejetem klicu. Kot sta izvedela, je mucka na ulicah Kalifornije opazila ženska, ki mu je nato več dni dajala hrano in vodo, dokler ji ga ni uspelo ujeti in ga odpeljala v društvo SPCA.

Rayne Beau je v tem času izgubil skoraj tri kilograme, prav tako je imel poškodovane tačke. "Verjamem, da je pot večinoma opravil sam. Na tačkah je imel namreč ranice, ki dokazujejo njegovo dolgo popotovanje," je povedala njegova lastnica.

Sta pa zakonca po nedavni dogodivščini mucka opremila tudi z globalnim sledilnikom GPS. Povedala sta še, da bodo kampiranje zdaj najprej vadili na domačem dovozu, šele nato pa bodo dogodivščino ponovili.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
21. 09. 2024 17.52
Take novičke s srečnim koncem vsi radi beremo ...
SEJBOBOL
21. 09. 2024 17.48
+2
To je cca 50km na da . Po moje je uštopov koga ....
levnuh, ne svecko
21. 09. 2024 17.47
+2
Ne moreš, da se ne bi nasmejal. Kak pogled... simpatičen.
NeXadileC
21. 09. 2024 17.41
+1