Tujina

Malček v vozilu našel in sprožil nabito pištolo, umrl dojenček

San Antonio, 22. 10. 2024 16.38 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz Združenih držav Amerike poročajo o novi tragediji, ki je posledica slabega nadzora nad strelnim orožjem. Malček je namreč v avtomobilu našel nabito pištolo in jo sprožil, dojenček, ki je bil takrat z njim v vozilu, pa je umrl.

Ameriška policija
Ameriška policija FOTO: Shutterstock

Tragedija se je zgodila v ponedeljek na parkirišču v bližini zdravstvenega centra v San Antoniu v zvezni državi Teksas, poroča ABC News. Malček je takrat v parkiranem avtomobilu našel nabito pištolo in pritisnil na sprožilec.

Po besedah načelnika policije San Antonia Williama McManusa so bili v času strela v vozilu trije otroci in ženska. Otroci, stari tri leta, dve leti in okoli 10 mesecev, so po njegovih besedah sedeli na zadnjem sedežu vozila.

Strel je zadel dojenčka, ki je bil takrat z malčkom v vozilu. Najmlajši otrok je zaradi strelne rane umrl.

"To je strašna, strašna tragedija," je dejal McManus na ponedeljkovi novinarski konferenci. Dodatnih podrobnosti niso delili, preiskava dogodka pa še vedno poteka.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
22. 10. 2024 19.45
+4
Seveda je tragedija ,toda še veliko večja je pa tragedija v tem , da tisti , ki prodajajo drogo so kriminalci , tisti , ki pa prodajajo orožje so pa zgledni državljani in ti ljudje so vzrok takim tragedijam kot je opisana v članku. Mišljenje , da je morilec samo tisti , ki sproži strel je hudičevo zmotno. Soudeležen v umoru je vsak , ki orožje proda , pa naj gre potem za umor ali pa za tak dogodek , ki je tule opisan. Če prodajalec orožja ni morilec ,potem tudi prodajalec droge ni morilec. Sicer je pa dovolj jasno , to kar se je zgodilo v Srbiji. Oče ni moril , pač pa je sina naučil streljati Pa smo bili po celem svetu priča tragediji . ki jo je povzročil nepravilen odnos do orožja . Orožje je namenjeno samo ubijanju in toliko miljard kot je namenjeno ubijanju , bi naredilo ta planet raj na zemlji in zvezde nam bi bile dosegljive tako je pa je prioriteta živali , ki se imenuje človek ,samo ubijanje in to še na veliko bolj podel način , kot to počnejo živali
televizija2000
22. 10. 2024 19.37
+3
Nori na orožje
AlexReal
22. 10. 2024 19.24
+4
"Iz Združenih držav Amerike poročajo o novi tragediji, ki je posledica slabega nadzora nad strelnim orožjem. " Problem je slaba nadzor ? Nikakor ne, problem so sami Američani, ki imajo raje orožje kot svoje otroke !
brusilec
22. 10. 2024 19.23
+4
take nesreče bi se dale preprečiti z malo investicijo.. tok ali pa omara za orožje na prstni odtis.. ne rabiš ključa, ne rabiš časa.. ampak v zda je tako, da dobiš orožje za 20 dolarjev, takšna investicija v varnosti bi pa bila dražja... od 100€ naprej.. če bi že samo takšen zakon določili, bi marsiker otrok manj umrl.. ampak ne, ikoss in podobni vedno najdejo nek izgovor, samo da ne pade prodaja.. ker ni zaslužka v varnosti, amoak samo v prodaji orožja.. e, to so ljudje ki nimajo morale, samo laži in sprenevedanje.. strelno orožje sodi v vojske, ne med civile, če pa že, pa z res varnostjo.. če ker rad strelja, naj.. ampak za varnost poskrbi najprej..
brusilec
22. 10. 2024 19.01
+3
na japonskem, v j. koreji, v avstraliji.. so prepovedali nošenje strelnega orožja.. če te z njim dobijo greš direkt v zapor.. za nekaj let.. marsikje tudi policisti nimajo strelnega orožja.. ker lahko palica ponavadi vse porihta, solzilec ali pa paralizer.. zelo redko jenpotreba po pištoli.. in manj ko jih je v obtoku, dražje so za nabavo.. kupi strelno orožje v teh državah.. velika nevarnost da je podtaknjena prodaja, pokvarjeno orožje in cene do neba... avtomatska puška 30k €..
IKOSS
22. 10. 2024 19.23
-1
Pri vseh omejitveh in prepovedih, ki so jih uvedli v Avstraliji, je njihov koeficent umorov še vedno višji, kot v Švici, ki je vzorčen primer liberalne zakonodaje na tem področju. Kako to, če predstavljajo sredstva osrednji problem? Očetno omenjena zakonodaja ne prinaša takšnih rezultatov, kot nekateri trdno verjamejo in trdijo?
brusilec
22. 10. 2024 19.58
+1
dej ikoss.. tle govorimo o decimalkah... o folku v puščavah, kjer nimaš soseda in sesede po kilometre okoli sebe... kjer imajo še vedno lovci puške.. nimajo pa pištol in avtomatičnega strelnega orožja.. zda ima ta koeficient 10x večji.. svica je pa pač ena lepa izjema, in prav je tako.. mogoče je pa samo še vprašanje časa.. v švici ni dovoljeno kr tako nositi orožja s seboj, ali pa v vozilu.. moraš biti v zelo veliki nevarnosti da imaš dovoljenje za nošenje.. v zda je pa mal drugače, in rezultat je tle
KimiRaikkonen
22. 10. 2024 19.01
+2
Oborožen ne bi smel bit noben na tem svetu razen tistih ki se s tem preživljajo, kar se pa velika večina ne..sploh v ZDA..tudi vojska sploh ne bi smela obstaja in bi bil mir na svetu..tako pa imamo razlicne psihote ki za svojo korist pobijajo nedolžne..sploh amerika, sedaj izrael in rusija z ukrajino na čelu..prepovedat vse orožje po vsem svetu in kdor ga uporabi se njegovo strelno orožje uporabi na njemu..pa da vidmo potem kdo bi še streljal
Blue Dream
22. 10. 2024 18.46
+3
Najbrž so starši zagovorniki orožarske politiki. Ne vem če jih bo to sploh zbrihtalo
IKOSS
22. 10. 2024 18.54
-3
Če se otrok utopi v bazenu, bi morali prepovedati prav vse? Če otrok umre v prometni nesreči, bi morali prepovedati promet? Če otrok umre med planinarjenjem, bi morali preovedati obiskovanje gora? Trezna družba je tudi v primeru hudih emocionalnih pritiskov sposben treznega in preudarnega odločanja, žal nekateri tega niso, saj čustva prevladajo nad razumom.
The_Duke
22. 10. 2024 18.59
+7
Daj ne propagiraj orožarske politike. Noben te več ne posluša. Kvazi "strokovnjak"
brusilec
22. 10. 2024 19.11
+2
če se otrok utopi se zaposli reševalca, pokrije bazene, se jim da rokavčke.. se naekaj naredi.. v primeru streljanja, pa bog ne daj kaj spreminjati.. malo molitve, pa novi kanoni vse porihtajo... republikanci bodo pojutrišnjem najbrž tam že imeli kakšne govore zakaj se rabi orožje.. zakaj je koristno. samo da ne pade prodaja
IKOSS
22. 10. 2024 19.13
-3
@The _Duke Kaj od zapisanega strokovno ni točno? To, da navedba nekomu ni všečna, pa njene strokovne utemeljenosti ne spremeni! In zakonec, ne gre za propagiranje česarkoli, le poizkus izpostaviti nesmiselnost in odsotnost strokovnih argumenotv pri nekaterih zakoreninjenih dogmah.
IKOSS
22. 10. 2024 19.26
@brusilec Kje in kdaj naj bi bilo zapisano, da ne bi bilo smiselno razmisliti izpeljati nekaterih ukrepov?
Mclaren
22. 10. 2024 18.42
+4
Kramp bo rekel, da rabimo orožje.
Fluxx
22. 10. 2024 18.35
+3
Dojencek neoborozen? Napaka.
mojcd
22. 10. 2024 18.20
-1
Licence to carry = licence to kill
IKOSS
22. 10. 2024 18.40
-2
Menite, da proti lastniku pištole ne bodo sproženi tako kazenski, kot civilni sodni postopki? Menite, da ta ne bo deležen neformalnih družbenih pritiskov? Še vedno stojite za prvotno zapisano izjavo, ali ste nemara spoznali, kako nesmiselna ta je?
brusilec
22. 10. 2024 18.57
+5
ikoss.. prodajalec orožja.. smo ti že vse razložili.. nobena kazen ne bo vrnila tega otroka.. bil bi pa živ če bi lastnik orožja shranjeval to orožje pravilno ali pa ga sploh ne imel.. pravilno shranjevati = po moje edino omarice, sama pištola ali pa tok na prstni odtis.. v 99% bi to preprečilo to nesrečo.. ampak ker bi ta investicija bila dražja od samega orožja, seveda folk tega ne bo kupoval..
IKOSS
22. 10. 2024 19.08
-3
@brusilec Nedvomno nobena kazen otroka ne bo obudila. Komentar se je zgolj nanašal na trditev, da je dovoljenje za nošnjo moč enačiti z dovoljenjem za ubijanje. Ne le, da temu nikakor ni tako, krivci bodo občutili celoten srd sodnega sistema! Kar si tiče različnih elektronksih ključavnic. Nikakor ni osnovni problem v ceni. Velika večina jih ne bi bila pripravljena uporabljati celo, v kolikor bi bili ti zastonj, saj imajo ti vrsto pomanjkljivosti. Vzporednico lahko potegnemo z voznikom avtomobila. Tudi v tem primeru se velika večina ne bi bila pripravljena odpovedatzi poponemu nadzoru nad vozilom! Pa ne gre zanemariti, da tudi vozniki občasno zagrešijo napako, so malomarni, ali vozilo celo uporabijo v vlogi orožja.
brusilec
22. 10. 2024 19.15
+3
veš, če se nekdk odloči vkrasti avto, ga bo neglede na to ali je tam senzor ali ne.. pri novih avtomobili več ne lrižgeš avtomobila, če nisi stisnil zavore, celo ročne ne moreš izklopiti.. toliko o varnosti pri avtomobilih.. v zda je vsak nov kombi opremljen z kamero zadaj.. še kaj? orožje pa ne, ker ne bi bkl popolni nadzor? še en izgovor.. če nimaš čutalca, kazen in odvzem... vsi bi imeli in bilo bi manj nesreč.. kaj teb ni jasno?
brusilec
22. 10. 2024 19.16
+3
pri avtomobilih so te zascite zarad otrok.. se pravi da novega avtomobila otrok ne spusti več po hribu, ali pa ga pržge po nesreči..
IKOSS
22. 10. 2024 19.34
+1
@Brusilec Domnevamo lahko, da imate v gospodinjstvu nože in škarje. Iamte te senzorsko zaklenjene? Dokazano je bilo že nekaj nesreč, kjer so se otroci med igro s tovrstnimi sredstvi smrtno poškodovali! In vendar bi velika večina tak ukrep označila za prekomeren, celo absurden. Ko nanese beseda na ognjena strelna sredstva pa bi jih nekateri po vsaki tragediji preprosto prepovedali, ali uvedli takšne ukrepe, ki bi jih velika večina razumnih ljudi označila za docela absurdne. Vsak poizkus racionalizacije njihovega razmišljanja pa zavrnejeo, ali se odzovejo napadalno do kritikov.
KimiRaikkonen
22. 10. 2024 19.55
-1
Ti ikoss nisi glih diht..al pa imas veliko finančno koritlst od orožja..noben normalen člouk ne zagovarja orožja, pa lahko ti govoris te strokovne nebuloze 3 dni brez prestanka..orožje treba prepovedat in zapret vse tovarne ki ga proizvajajo..
IKOSS
22. 10. 2024 20.05
@KimiRaikkonen Zgolj nazoren primer. V kolikor bi bil nasilnež tik pred tem, da s pomočjo docela vsakdanjega sredstva konča življenje komu izmed vaših bližnjih. Kakne bi bili tedaj vaše želje? Nemara posedovati sredstvo s pomočjo katerega bi ga lahko kar čim hitreje in učinkoviteje nevtralizirali v njegovi nameri? Takšna sredstva v takšni vlogi imenujemo orožje! Ali bi tudi tedaj zagovarjali utopičen koncept, kjer se posameznik sprijazni z vlogo žrtve in se celo nasilnim ne upira?
summer90
22. 10. 2024 18.10
-3
Povsod se dogajajo čudbe stvari, tam pa sploh. Nič nevemo kaj je bilo v ozadju, tako da...
First Last
22. 10. 2024 18.07
+0
Zamislimo se nad kolicino kolicino ljudi.. da se kaj takega nikoli. ne bi zgodilo.. nekje ko imajo orozje tako zlahka.. nemogoce
Nidani
22. 10. 2024 18.05
+6
Orožje ne bi smel nikoli v roke civilov, nikoli!
IKOSS
22. 10. 2024 18.10
-7
Na podlagi katerih strokovnih kriterijev ste postavili zgornjo trditev?
Nidani
22. 10. 2024 18.12
+4
Strokovni kriterij? Je to slaba šala? OTROK je umrl! Bi se to zgodilo, če ne bi bilo orožja? Mislim...
medŠihtom
22. 10. 2024 18.37
-3
najboj smešni so pa lokalni čistuni. hahahahahaa. oborožen mora bit vsak iz varnostnih razlogov upam da vam je jasno da je to edina pot.
IKOSS
22. 10. 2024 18.49
-4
@Nidani Tragedija, kar omenjeni incidnet nedvomno je, ne le, da ne spada med strokovne kriterije, ta skladno s pravili nomotehnike to niti ne sme postati! Vedno znova se kaže, kako slabo je poznavanje nekaterih področij s strani laične javnosti.
Nidani
22. 10. 2024 18.54
+3
Ja, umrl je laik in to zelo mlad, strokovnjaki bi rekli, otrok. Folk, niste diht...
KimiRaikkonen
22. 10. 2024 18.56
+1
Oborožen ne bi smel bit noben na tem svetu razen tistih ki se s tem preživljajo, kar se pa velika večina ne..sploh v ZDA..tudi vojska sploh ne bi smela obstaja in bi bil mir na svetu..tako pa imamo razlicne psihote ki za svojo korist pobijajo nedolžne..sploh amerika, sedaj izrael in rusija z ukrajino na čelu
medŠihtom
22. 10. 2024 18.58
-2
spet čistunite medtem ko taisti pobijajo otroke po celem svetu oa je uredu ane. vas čistune bi blo treba prve.
brusilec
22. 10. 2024 18.59
+2
medšihtom.. se pravi bi ti dal tudi kriminalcem orožje da so oboroženi? kr zeleno luč? na japonskem, v južni koreji ni strelskih obračunov... če te dobijo z orožjem greš direkt v čuzo
medŠihtom
22. 10. 2024 19.06
-3
sej so oboroženi brez da jim jaz dam ali ne dam karkoli, kašne neumnosti pa pišeš. če te dobijo ..... no zelo dobro vemo kakšne v sloveniji dobijo kakšne pa ne.
brusilec
22. 10. 2024 19.17
+2
malce poglej statistiko v tistih deželah.. sem vse razložil malce višje..
Stilc2
22. 10. 2024 18.02
-5
Ne razumem, kako.....sprožilec se sicer nastavi kako mehak je.....ampak ga ni mačka, da bi ga sprožil....kar nekaj
IKOSS
22. 10. 2024 18.08
+0
Otrok pri tej starosti je nekatere tipe ognjenih strelnih sredstev sposoben zlahka sprožiti.
Nidani
22. 10. 2024 18.09
+5
Kot da se je zgodilo prvič? Zagotovo pa ne zadnjič, če poslušaš ikosa...
IKOSS
22. 10. 2024 17.58
+1
Tragičen incidnet, ki bi se ga z nekaj preudarnega ravnanja odraslih, najverjetneje dalo zlahka preprečiti. Bo pa ta tragedija nedvomno ponovno odprla razpravo o orožju, kar pa je v svojem bistvu zgrešeno! Otrok, ki je pištolo sprožil, te namreč NI uporabljal V VLOGI OROŽJA! Posledično je tako šlo za incidnet pri katerem je bilo vpleteno potencialno nevarno sredstvo za katerega ni bilo ustrezno poskrbljeno, da neprimeren uporabnik do tega ne bi uspel enostavno priti.
bor99
22. 10. 2024 17.59
+6
če ga ne bi bilo, do tega sploh ne bi moglo prit
IKOSS
22. 10. 2024 18.07
-2
Človeka potencialno ogroža vrsta potencialno in dejasnko nevarnih sredstev v njegovi okolici. Posledično absolutne varnosti nikoli ni in ne bo moč zagotoviti! Izpostavljati zgolj eno izmed teh sredstev je tako strokovno neustrezno.
XVXC
22. 10. 2024 17.57
+0
Ojoj. Orožje je zlo !!!
IKOSS
22. 10. 2024 18.02
-2
Definicja termina orožje je... Nadaje, orožje je sredstvo, ki ga je mogoče uporabiti tako v družbeno koritne namene in je v nekaterih priemrih edino zagotovilo za preživetje. Tako trditev zapisana v prvotnem komentarju še zdaleč NI TOČNA! Nedvomno pa ga je moč zlorabiti tudi za družbeno sporne nemene.
KimiRaikkonen
22. 10. 2024 19.57
Edino zagotovilo za preživetje?? Ti to resno?? Kako so pa včasih preživeli, ko strelnega orožja sploh ni bilo? Dej dej ne nabijej..vidiš da si samo ti podpornik tu gor..
jav0
22. 10. 2024 17.50
+9
Ne razumejo, da sami sebe streljajo
Magnezij400
22. 10. 2024 17.47
+9
Kga briga ta zavožena AMERIKA zadnje da nam je vzor za kozlat
BroNo1
22. 10. 2024 17.40
+8
V tej Ameriki je vse možno, in mi sledimo tej naciji kot nek idol…ma nemoj??
asdfghjklč
22. 10. 2024 17.49
+4
Tebi američani še spati ne dajo ponoči, a? Ti priporočam, da začneš uporabljati vse kitajsko ali pa rusko doma, ker če ne ne boš preživel naslednjega dne, ker te bo prej infarkt zaradi teh američanov.