Tujina

Lovec najprej ustrelil župana, moril naj bi tudi med begom

Dunaj, 28. 10. 2024 11.05 | Posodobljeno pred 3 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ponedeljkovo jutro se je v avstrijskem okrožju Rohrbach začelo z obsežno policijsko akcijo po tem, ko so odjeknili streli, reševalne službe pa so nato našle truplo. Žrtev je bil župan občine Kirchberg ob der Donau. Storilec je na begu, avstrijski mediji pa poročajo, da naj bi med begom ustrelil še najmanj eno osebo. Sprva je bilo govora o dveh, a pristojni tega (še niso) potrdili.

Osumljeni storilec – lovec – je na begu in velja za zelo nevarnega, poroča krone.at. Prostojni so pred nevarnostjo posvarili lokalne prebivalce. 

Kraj zločina je bil v sosednji skupnosti Altenfelden sredi travnika, približno 500 metrov od zvezne avtoceste. Ekipa preiskovalcev si trenutno natančno ogleduje kraj zločina, poročajo avstrijski mediji. 

Šokirani so tudi na sedežu stranke ÖVP v Linzu, ki ji je pripadal župan mesta Kirchberg ob der Donau, Franz Hofer

Motiv dejanja uradno ni znan, krone.at pa poroča, da naj bi bil v ozadju spor med lovci. Dlje časa naj bi padale medsebojne obtožbe, zdaj pa je spor očitno eskaliral do nepredstavljivih mej. Strasten lovec je bil tudi župan. 

Druga žrtev naj bi bila prav tako iz kroga lovcev, vodji revirja so zato že odredili osebno zaščito.

Zgodaj popoldne je nato policija objavila, koga iščejo. Osumljenec je 56-letni Roland Drexler. Vozil naj bi VW Caddyja srebrne barve z registrsko tablico RO-231EL. Prebivalce so pozvali, naj se mu ne približujej, oblasti pa prečesavajo bližnji gozd. 

Kirchberg ob der Donau
Kirchberg ob der Donau FOTO: Shutterstock

Župan od leta 2008

Franz Hofer je na županskem mestu leta 2008 nasledil strankarskega kolega Heinricha Puscha. Naslednje leto je bil potrjen s skoraj 80 odstotki glasov.

Državni uradnik je bil tudi predsednik združenja za ravnanje z odpadki v Rohrbachu.

Deželni vodja lovcev Herbert Sieghartsleitner je pretresen: "Zelo sem šokiran nad tem, kar se je zgodilo. Franza Hoferja sem osebno zelo dobro poznal. Neverjetno je, kaj se trenutno dogaja." 

  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7